Tom Boonen reed de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje nog wel uit, maar nadien bracht onderzoek in het ziekenhuis van Gijon een breuk van het scaphoid, een handwortelbeentje, in de linkerhand aan het licht.

In een communiqué zegt Quick.Step dat Boonen dinsdag niet meer van start zal gaan in de zestiende etappe. Maandag moet nader onderzoek meer duidelijkheid scheppen over zijn medische toestand.

"Ik zat in twintigste positie toen ik door een plotse beweging in het peloton plots tegen de vlakte ging. Onmiddellijk had ik door dat er met mijn pols iets ernstig aan de hand was", aldus Boonen.

'Zware dobber'

"Toch wou ik de wedstrijd uitrijden om dan met de medische staf een evaluatie te maken. Het koste me heel wat moeite om de finish te bereiken. Mijn stuur kon ik amper vasthouden.'

'Dit is een zware dobber. Het ging net weer goed. Met het oog op het wereldkampioenschap groeide ik naar mijn beste vorm toe. Alles liep perfect, maar in één ogenblik is dat allemaal veranderd. Ik ben erg teleurgesteld.' (Belga/EE)

Tom Boonen reed de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje nog wel uit, maar nadien bracht onderzoek in het ziekenhuis van Gijon een breuk van het scaphoid, een handwortelbeentje, in de linkerhand aan het licht. In een communiqué zegt Quick.Step dat Boonen dinsdag niet meer van start zal gaan in de zestiende etappe. Maandag moet nader onderzoek meer duidelijkheid scheppen over zijn medische toestand. "Ik zat in twintigste positie toen ik door een plotse beweging in het peloton plots tegen de vlakte ging. Onmiddellijk had ik door dat er met mijn pols iets ernstig aan de hand was", aldus Boonen. 'Zware dobber' "Toch wou ik de wedstrijd uitrijden om dan met de medische staf een evaluatie te maken. Het koste me heel wat moeite om de finish te bereiken. Mijn stuur kon ik amper vasthouden.' 'Dit is een zware dobber. Het ging net weer goed. Met het oog op het wereldkampioenschap groeide ik naar mijn beste vorm toe. Alles liep perfect, maar in één ogenblik is dat allemaal veranderd. Ik ben erg teleurgesteld.' (Belga/EE)