Milaan-Sanremo is voor het tweede jaar op rij gewonnen door een Australiër. Na 298 kilometer koers sprintte Simon Gerrans in Sanremo sneller dan zijn medevluchters Fabian Cancellara en Vincenzo Nibali, met wie hij er op de Poggio vandoor was gegaan. Peter Sagan en John Degenkolb vervolledigen de top vijf.

De Belgen konden geen rol van betekenis spelen. Gerrans volgt op de erelijst zijn landgenoot Matthew Goss op.

Cavendish lost

De eerste wedstrijdhelft werd gekleurd door een vlucht met negen, maar het eerste echte nieuws viel te rapen op Le Manie, met de top op 94 kilometer van de finish. Wereldkampioen Mark Cavendish moest lossen in het peloton en kreeg meteen twee minuten aan de broek. De topfavoriet kwam na de beklimming terecht in een tweede peloton, waar enkele Sky-ploegmaats het verschil konden beperken.

Op de Capo Cervo gooide Cavendish echter de handdoek in de ring en riep de jacht van zijn ploegmaats een halt toe. Vooraan hadden BMC en Omega Pharma intussen voor een hergroepering gezorgd en een groep van een zeventigtal renners sneed de Cipressa aan.

Johnny Hoogerland probeerde het even, terwijl in de groep onder meer Philippe Gilbert werd uitgeteld door een val.

Aanval Nibali op Poggio Op de Poggio hielden de favorieten zich koest tot Nibali ging. De winnaar van de Tirreno kreeg met Cancellara en Gerrans de ideale metgezellen mee, het trio begon met een handvol seconden aan de afdaling naar Sanremo.

De Zwitserse tempobeul zorgde voor een voorsprong van 12 seconden, voldoende om een eerste tros achtervolgers net achter zich te houden, maar in de sprint werd hij gevloerd door Gerrans. (Belga/KVDA)

Laatste 10 winnaars Milaan-Sanremo

2003: Paolo Bettini (Ita)

2004: Oscar Freire (Spa)

2005: Alessandro Petacchi (Ita)

2006: Filippo Pozzato (Ita)

2007: Oscar Freire (Spa)

2008: Fabian Cancellara (Zwi)

2009: Mark Cavendish (VK)

2010: Oscar Freire (Spa)

2011: Matthew Goss (Aus)

2012: Simon Gerrans (Aus)

Milaan-Sanremo is voor het tweede jaar op rij gewonnen door een Australiër. Na 298 kilometer koers sprintte Simon Gerrans in Sanremo sneller dan zijn medevluchters Fabian Cancellara en Vincenzo Nibali, met wie hij er op de Poggio vandoor was gegaan. Peter Sagan en John Degenkolb vervolledigen de top vijf. De Belgen konden geen rol van betekenis spelen. Gerrans volgt op de erelijst zijn landgenoot Matthew Goss op. Cavendish lost De eerste wedstrijdhelft werd gekleurd door een vlucht met negen, maar het eerste echte nieuws viel te rapen op Le Manie, met de top op 94 kilometer van de finish. Wereldkampioen Mark Cavendish moest lossen in het peloton en kreeg meteen twee minuten aan de broek. De topfavoriet kwam na de beklimming terecht in een tweede peloton, waar enkele Sky-ploegmaats het verschil konden beperken. Op de Capo Cervo gooide Cavendish echter de handdoek in de ring en riep de jacht van zijn ploegmaats een halt toe. Vooraan hadden BMC en Omega Pharma intussen voor een hergroepering gezorgd en een groep van een zeventigtal renners sneed de Cipressa aan. Johnny Hoogerland probeerde het even, terwijl in de groep onder meer Philippe Gilbert werd uitgeteld door een val. Aanval Nibali op Poggio Op de Poggio hielden de favorieten zich koest tot Nibali ging. De winnaar van de Tirreno kreeg met Cancellara en Gerrans de ideale metgezellen mee, het trio begon met een handvol seconden aan de afdaling naar Sanremo. De Zwitserse tempobeul zorgde voor een voorsprong van 12 seconden, voldoende om een eerste tros achtervolgers net achter zich te houden, maar in de sprint werd hij gevloerd door Gerrans. (Belga/KVDA)