Wielrenner Sjef De Wilde mag vrijdagavond de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis van Duffel verlaten. Dat maakte zijn team Veranda's Willems-Accent vrijdag bekend.

De Wilde kwam woensdag in de massasprint van de Scheldeprijs in Schoten bijzonder zwaar ten val en er werd even voor verlamming gevreesd, maar de renner is aan de beterhand. Tot woensdag mag hij echter sowieso nog geen bezoek ontvangen.

"Ik heb Sjef daarnet een eerste keer kunnen spreken", verklaarde manager Bill Olivier. "Hij is optimistisch en praat al over revalidatie en terugkeer in het peloton. De situatie rond nek en rug is ondertussen gestabiliseerd. Hij heeft al een eerste maal rechtop mogen zitten en vast voedsel kunnen innemen", klonk het.

"Het is vooral de hersenschudding en de gevolgen van de zware impact op het hoofd die nog verdere opvolging vereisen. Er zijn tal van kleine bloedingen vastgesteld die nu door rust moeten herstellen."

"Momenteel heeft Sjef nog steeds last om zich te concentreren en ook met zijn korte termijngeheugen heeft hij nog problemen, beide het gevolg van de zware klap. Door de kracht van de impact zijn ook enkele kiezen afgebroken en gelukkig heeft de helm een groot deel van de impact kunnen opvangen. Zoniet waren de gevolgen nog veel erger geweest", stelde Olivier. (Belga)

Wielrenner Sjef De Wilde mag vrijdagavond de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis van Duffel verlaten. Dat maakte zijn team Veranda's Willems-Accent vrijdag bekend. De Wilde kwam woensdag in de massasprint van de Scheldeprijs in Schoten bijzonder zwaar ten val en er werd even voor verlamming gevreesd, maar de renner is aan de beterhand. Tot woensdag mag hij echter sowieso nog geen bezoek ontvangen. "Ik heb Sjef daarnet een eerste keer kunnen spreken", verklaarde manager Bill Olivier. "Hij is optimistisch en praat al over revalidatie en terugkeer in het peloton. De situatie rond nek en rug is ondertussen gestabiliseerd. Hij heeft al een eerste maal rechtop mogen zitten en vast voedsel kunnen innemen", klonk het. "Het is vooral de hersenschudding en de gevolgen van de zware impact op het hoofd die nog verdere opvolging vereisen. Er zijn tal van kleine bloedingen vastgesteld die nu door rust moeten herstellen." "Momenteel heeft Sjef nog steeds last om zich te concentreren en ook met zijn korte termijngeheugen heeft hij nog problemen, beide het gevolg van de zware klap. Door de kracht van de impact zijn ook enkele kiezen afgebroken en gelukkig heeft de helm een groot deel van de impact kunnen opvangen. Zoniet waren de gevolgen nog veel erger geweest", stelde Olivier. (Belga)