Dat maakte zijn team Rabobank donderdag bekend. In de selectie van Rabobank wordt Freire vervangen door de Nederlander Steven Kruiswijk.

De 34-jarige Spanjaard zou voor het eerst aan de start van de Ronde van Italië komen. De Giro is overigens de enige grote rondekoers waarin de drievoudige wereldkampioen nog geen etappe kon winnen.

De afgelopen dagen testte Freire zich intensief, maar donderdagochtend bleek hij nog te veel hinder te ondervinden van de bijholteontsteking die hem sinds de Waalse klassiekers plaagde.

Dat maakte zijn team Rabobank donderdag bekend. In de selectie van Rabobank wordt Freire vervangen door de Nederlander Steven Kruiswijk. De 34-jarige Spanjaard zou voor het eerst aan de start van de Ronde van Italië komen. De Giro is overigens de enige grote rondekoers waarin de drievoudige wereldkampioen nog geen etappe kon winnen. De afgelopen dagen testte Freire zich intensief, maar donderdagochtend bleek hij nog te veel hinder te ondervinden van de bijholteontsteking die hem sinds de Waalse klassiekers plaagde.