Gert Steegmans zet op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière. Dat laat hij weten in een persbericht van zijn ploeg Trek Factory Racing.

'Van blessure naar blessure'

Steegmans was dertien jaar profrenner en zegt niet meer de moed te kunnen vinden om terug te knokken na een reeks valpartijen en blessures. "Sinds mijn val in de Driedaagse De Panne speelde ik met het idee te stoppen. Ik belandde toen voor de tweede keer in drie dagen in een ambulance", zegt Steegmans, die twee dagen voor zijn tuimelperte in De Panne ook hard viel in Gent-Wevelgem. "Ik liet toen de fiets een week aan de kant en startte in Parijs-Roubaix, waar ik weer viel."

Een jaar geleden overwoog Steegmans een eerste keer te stoppen. "Maar toen kwam Trek. Ik was erg gemotiveerd om het goed te doen en mijn waarde te bewijzen. Het eerste seizoensdeel was ontgoochelend. Het begon in januari met een gebroken teen in Mallorca. Daarna had ik niet mogen koersen in Qatar, maar dat was mijn keuze. Vervolgens sukkelde ik van blessure naar blessure. Het stopte nooit."

'Ik kijk liever vooruit'

Toch is Steegmans ook dankbaar. "De sport heeft me veel gegeven. Ik beschouw me als een gelukzak dat ik zo veel mooie ervaringen heb kunnen opdoen. Ik ontmoette heel wat leuke mensen. Dat zal ik onthouden. Ik kijk liever niet te veel terug, maar vooruit."

De Limburger boekte in zijn carrière een rist zeges, waaronder de slotetappe van de Tour 2008 op de Champs-Elysées en een jaar eerder de Tourrit met aankomst in Gent. Hij zegevierde onder andere ook in Parijs-Nice, de Ronde van België, de Ruta del Sol en de Vierdaagse van Duinkerke. "Steggels" begon zijn profcarrière in 2003 bij Lotto. Hij fietste ook voor Quick.Step, Katusha en RadioShack. (Belga/WB)

Gert Steegmans zet op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière. Dat laat hij weten in een persbericht van zijn ploeg Trek Factory Racing. Steegmans was dertien jaar profrenner en zegt niet meer de moed te kunnen vinden om terug te knokken na een reeks valpartijen en blessures. "Sinds mijn val in de Driedaagse De Panne speelde ik met het idee te stoppen. Ik belandde toen voor de tweede keer in drie dagen in een ambulance", zegt Steegmans, die twee dagen voor zijn tuimelperte in De Panne ook hard viel in Gent-Wevelgem. "Ik liet toen de fiets een week aan de kant en startte in Parijs-Roubaix, waar ik weer viel." Een jaar geleden overwoog Steegmans een eerste keer te stoppen. "Maar toen kwam Trek. Ik was erg gemotiveerd om het goed te doen en mijn waarde te bewijzen. Het eerste seizoensdeel was ontgoochelend. Het begon in januari met een gebroken teen in Mallorca. Daarna had ik niet mogen koersen in Qatar, maar dat was mijn keuze. Vervolgens sukkelde ik van blessure naar blessure. Het stopte nooit." Toch is Steegmans ook dankbaar. "De sport heeft me veel gegeven. Ik beschouw me als een gelukzak dat ik zo veel mooie ervaringen heb kunnen opdoen. Ik ontmoette heel wat leuke mensen. Dat zal ik onthouden. Ik kijk liever niet te veel terug, maar vooruit." De Limburger boekte in zijn carrière een rist zeges, waaronder de slotetappe van de Tour 2008 op de Champs-Elysées en een jaar eerder de Tourrit met aankomst in Gent. Hij zegevierde onder andere ook in Parijs-Nice, de Ronde van België, de Ruta del Sol en de Vierdaagse van Duinkerke. "Steggels" begon zijn profcarrière in 2003 bij Lotto. Hij fietste ook voor Quick.Step, Katusha en RadioShack. (Belga/WB)