Geen Tom Boonen (na Giro alles op WK), Greg Van Avermaet (vriendin moet bevallen), Jurgen Van den Broeck (afgeserveerd bij Lotto-Soudal) en wellicht ook geen Philippe Gilbert (na ook al de Giro te hebben gereden) in de komende Tour. Waardoor het contingent landgenoten mét ambitie magertjes zal uitvallen. Tim Wellens gaat voor een ritzege en Sep Vanmarcke droomt van de kassei-etappe, maar de rest zal vooral in dienst moeten rijden.

Een Belg heeft zich - vrij verrassend - kandidaat gesteld bij zijn team: Stijn Devolder (35). De Trekrenner startte immers nog maar twee keer (2008, 2009) in de Ronde van Frankrijk. Zijn klassementsdroom bleek toen telkens een utopie, waarna hij aangaf dat de Tour, en zeker alle stress en drukte, niets voor hem was. Zes jaar na Devolders laatste deelname is de goesting echter terug.

"Hij wil knechten voor kopman Bauke Mollema, die hij al bijstond in Tirreno-Adriatico, en in de kasseirit of in een overgangsetappe zelf iets forceren", zegt ploegleider Dirk Demol. "In tegenstelling tot vorig jaar is Stijn niet ontmoedigd door zijn pechvol voorjaar (val in Dwars door Vlaanderen en Parijs-Roubaix, nvdr). Hij rijdt deze week zelfs voor het eerst de Ronde van Californië, en zal daarna via de Ronde van de Fjorden en die van Zwitserland opbouwen naar het BK tijdrijden/weg en de Tour. Die deelname hangt af van zijn vorm, maar de motivatie is er alleszins."

Dat Devolder einde contract is, zal daar niet vreemd aan zijn...

Geen Tom Boonen (na Giro alles op WK), Greg Van Avermaet (vriendin moet bevallen), Jurgen Van den Broeck (afgeserveerd bij Lotto-Soudal) en wellicht ook geen Philippe Gilbert (na ook al de Giro te hebben gereden) in de komende Tour. Waardoor het contingent landgenoten mét ambitie magertjes zal uitvallen. Tim Wellens gaat voor een ritzege en Sep Vanmarcke droomt van de kassei-etappe, maar de rest zal vooral in dienst moeten rijden.Een Belg heeft zich - vrij verrassend - kandidaat gesteld bij zijn team: Stijn Devolder (35). De Trekrenner startte immers nog maar twee keer (2008, 2009) in de Ronde van Frankrijk. Zijn klassementsdroom bleek toen telkens een utopie, waarna hij aangaf dat de Tour, en zeker alle stress en drukte, niets voor hem was. Zes jaar na Devolders laatste deelname is de goesting echter terug."Hij wil knechten voor kopman Bauke Mollema, die hij al bijstond in Tirreno-Adriatico, en in de kasseirit of in een overgangsetappe zelf iets forceren", zegt ploegleider Dirk Demol. "In tegenstelling tot vorig jaar is Stijn niet ontmoedigd door zijn pechvol voorjaar (val in Dwars door Vlaanderen en Parijs-Roubaix, nvdr). Hij rijdt deze week zelfs voor het eerst de Ronde van Californië, en zal daarna via de Ronde van de Fjorden en die van Zwitserland opbouwen naar het BK tijdrijden/weg en de Tour. Die deelname hangt af van zijn vorm, maar de motivatie is er alleszins." Dat Devolder einde contract is, zal daar niet vreemd aan zijn...