Met zijn negende Belgische titel komt veldrijder Sven Nys (Crelan-AA Drink) op één titel van recordhouder Roland Liboton. De Kannibaal van Baal wil dat record volgend jaar evenaren.

'Dat record is wel een item geworden ja,' gaf Nys toe in het radioprogramma 'Siska staat op' van Studio Brussel. 'Iedere Belgische titel die nu bij mijn aantal komt zou ongelooflijk straf zijn. Het record van Liboton zou immers nooit verbroken worden. Wel, ik sta nu op een overwinning verwijderd van dat fabuleuze record. Het lijkt me wel een uitdaging op zich', stelde Nys.

Liboton zat gisteren na het BK naast Nys in de studio van Sporza. 'Als je ziet wat Nys op die leeftijd (37, nvdr.) nog doet, daar doe ik mijn pet voor af. Ik kon dat niet en er zullen weinigen zijn die dat kunnen, dus chapeau!'

WK

Nys' eerstvolgende grote doel wordt het WK in het Nederlandse Hoogerheide. 'Ik laat hiervoor speciaal enkele crossen links liggen. Ik wil daar voluit mijn kans gaan. Deze nieuwe Belgische trui geeft me toch al wat rust. Loopt het mis in Nederland, kan ik daarna toch aan de slag in dat knappe tricolore shirt.'

Nys heeft al twee wereldtitels (2005 en 2013) op zijn palmares staan. Het WK in Hoogerheide vindt plaats op 2 februari.

Met zijn negende Belgische titel komt veldrijder Sven Nys (Crelan-AA Drink) op één titel van recordhouder Roland Liboton. De Kannibaal van Baal wil dat record volgend jaar evenaren. 'Dat record is wel een item geworden ja,' gaf Nys toe in het radioprogramma 'Siska staat op' van Studio Brussel. 'Iedere Belgische titel die nu bij mijn aantal komt zou ongelooflijk straf zijn. Het record van Liboton zou immers nooit verbroken worden. Wel, ik sta nu op een overwinning verwijderd van dat fabuleuze record. Het lijkt me wel een uitdaging op zich', stelde Nys. Liboton zat gisteren na het BK naast Nys in de studio van Sporza. 'Als je ziet wat Nys op die leeftijd (37, nvdr.) nog doet, daar doe ik mijn pet voor af. Ik kon dat niet en er zullen weinigen zijn die dat kunnen, dus chapeau!'WK Nys' eerstvolgende grote doel wordt het WK in het Nederlandse Hoogerheide. 'Ik laat hiervoor speciaal enkele crossen links liggen. Ik wil daar voluit mijn kans gaan. Deze nieuwe Belgische trui geeft me toch al wat rust. Loopt het mis in Nederland, kan ik daarna toch aan de slag in dat knappe tricolore shirt.' Nys heeft al twee wereldtitels (2005 en 2013) op zijn palmares staan. Het WK in Hoogerheide vindt plaats op 2 februari.