Sven Nys zal op het Belgische kampioenschap veldrijden in Mol zijn titel verdedigen.Nys werd in de aanloop naar de wereldbekercross van 6 januari in Rome ziek en kende in die bewuste cross een complete offday. De regerende kampioen vreesde voor een deelname aan het BK maar besliste op stage in het Spaanse Mallorca om alsnog zijn titel te verdedigen.

"Ik start zondag in Mol, zij het dan wel met een klein hartje", bevestigt Nys. "Ik hoop dat het een pak beter zal lopen als in Rome. Sinds vorige week zondag voelde ik alle dagen beterschap. Echt in topvorm ben ik zeker niet. Ik ben immers uit mijn ritme geweest en dat is voor elke sportman slecht. Ik start omdat ik hoop een kans te maken op de titel."

Nys keert zaterdag terug uit Mallorca. "Het parcours ga ik dus niet verkennen. Dat doe ik trouwens nooit de dagen op voorhand. Zondag tijdens de opwarming is daar nog alle tijd voor."

"Ik heb zo lang gewacht om een definitieve beslissing te nemen om al dan niet te starten omdat ik wou weten hoeveel progressie ik zou maken afgelopen week. Blijkbaar voldoende, want ik ga mijn titel verdedigen." (Belga/KVDA)

Sven Nys zal op het Belgische kampioenschap veldrijden in Mol zijn titel verdedigen.Nys werd in de aanloop naar de wereldbekercross van 6 januari in Rome ziek en kende in die bewuste cross een complete offday. De regerende kampioen vreesde voor een deelname aan het BK maar besliste op stage in het Spaanse Mallorca om alsnog zijn titel te verdedigen. "Ik start zondag in Mol, zij het dan wel met een klein hartje", bevestigt Nys. "Ik hoop dat het een pak beter zal lopen als in Rome. Sinds vorige week zondag voelde ik alle dagen beterschap. Echt in topvorm ben ik zeker niet. Ik ben immers uit mijn ritme geweest en dat is voor elke sportman slecht. Ik start omdat ik hoop een kans te maken op de titel." Nys keert zaterdag terug uit Mallorca. "Het parcours ga ik dus niet verkennen. Dat doe ik trouwens nooit de dagen op voorhand. Zondag tijdens de opwarming is daar nog alle tijd voor." "Ik heb zo lang gewacht om een definitieve beslissing te nemen om al dan niet te starten omdat ik wou weten hoeveel progressie ik zou maken afgelopen week. Blijkbaar voldoende, want ik ga mijn titel verdedigen." (Belga/KVDA)