Sven Nys heeft in Hooglede-Gits voor de achtste keer in zijn carrière de Belgische veldrittitel bij de elite veroverd. De 'Kannibaal van Baal' kwam na een slechte start in de tweede ronde op kop en stond die leidersplaats niet meer af. Titelverdediger Niels Albert werd tweede op 52 seconden, Rob Peeters derde op 1:15. Sven Vanthourenhout was vierde op 1:36, Tom Meeusen vervolledigde de top vijf.

Kevin Pauwels moest vrede nemen met de tiende plaats. Nys sukkelde voor de start nog met een geblokkeerde rug, maar een bezoek aan de dokter verrichte wonderen. De 35-jarige Balenaar kende nochtans een slechte start en moest meteen in de achtervolging. Niels Albert was immers niet van plan te wachten en voerde meteen de forcing. In de tweede ronde zette Nys orde op zaken en na een fabelachtige inhaalrace kwam hij bij Albert, die zijn ogen niet leek te geloven.

Ijzersterke Sven Nys

Amper een ronde later demarreerde een ijzersterke Nys en Albert moest de rol lossen. Nys sloeg meteen een kloof van een tiental seconden en diepte die voorsprong ronde na ronde nog verder uit om zo onbedreigd naar zijn achtste Belgische titel te rijden.

Na afloop van het BK kon een geëmotioneerde Nys het zelf amper geloven. "Vanochtend had ik een geblokkeerde rug en dacht ik dat ik niet zou kunnen starten. Een bezoek aan de dokter loste echter alles op. Ik ben vandaag behoudend van start gegaan, maar na een ronde voelde ik dat de kracht terug was en daarna heb ik puur op emoties gekoerst. Ik word er ook niet jonger op en het is prachtig als je op 35-jarige leeftijd nog het Belgisch kampioenschap op zo'n mooie manier kunt winnen", verduidelijkte Nys.

"Daarnaast zag ik mijn ploegmaat Sven Vanthourenhout knap vierde worden. Ik hoop hem mee naar het WK in Koksijde te nemen want ik ben er zeker van dat Sven daar veel nuttig werk voor ons kan opknappen", gaf Nys nog een duidelijke knipoog naar bondscoach Rudy De Bie.

Toestand Bart Wellens is stabielHet BK stond dit jaar in de schaduw van het forfait van tweevoudig Belgisch kampioen Bart Wellens, die in het ziekenhuis van Antwerpen opgenomen werd met ernstige problemen aan de hartspier na een griepaanval. De toestand van Bart Wellens is sterk verbeterd en kan stabiel genoemd worden. Dat meldde het UZ Antwerpen in een korte persmededeling.

"Wellens verblijft momenteel nog steeds op de afdeling Intensieve Zorg, maar zijn toestand is zeker niet meer kritiek. Hij en zijn familie vragen de pers expliciet geen contact met hen op te nemen en hen eventjes wat rust te gunnen. Van zodra Wellens zich terug beter voelt, zal hij zelf contact opnemen met de pers. Over zijn toekomstige sportieve prestaties wensen hij en de dokters op dit moment geen uitspraak te doen", luidde de mededeling. (Belga/INM)

Sven Nys heeft in Hooglede-Gits voor de achtste keer in zijn carrière de Belgische veldrittitel bij de elite veroverd. De 'Kannibaal van Baal' kwam na een slechte start in de tweede ronde op kop en stond die leidersplaats niet meer af. Titelverdediger Niels Albert werd tweede op 52 seconden, Rob Peeters derde op 1:15. Sven Vanthourenhout was vierde op 1:36, Tom Meeusen vervolledigde de top vijf. Kevin Pauwels moest vrede nemen met de tiende plaats. Nys sukkelde voor de start nog met een geblokkeerde rug, maar een bezoek aan de dokter verrichte wonderen. De 35-jarige Balenaar kende nochtans een slechte start en moest meteen in de achtervolging. Niels Albert was immers niet van plan te wachten en voerde meteen de forcing. In de tweede ronde zette Nys orde op zaken en na een fabelachtige inhaalrace kwam hij bij Albert, die zijn ogen niet leek te geloven. Ijzersterke Sven Nys Amper een ronde later demarreerde een ijzersterke Nys en Albert moest de rol lossen. Nys sloeg meteen een kloof van een tiental seconden en diepte die voorsprong ronde na ronde nog verder uit om zo onbedreigd naar zijn achtste Belgische titel te rijden. Na afloop van het BK kon een geëmotioneerde Nys het zelf amper geloven. "Vanochtend had ik een geblokkeerde rug en dacht ik dat ik niet zou kunnen starten. Een bezoek aan de dokter loste echter alles op. Ik ben vandaag behoudend van start gegaan, maar na een ronde voelde ik dat de kracht terug was en daarna heb ik puur op emoties gekoerst. Ik word er ook niet jonger op en het is prachtig als je op 35-jarige leeftijd nog het Belgisch kampioenschap op zo'n mooie manier kunt winnen", verduidelijkte Nys. "Daarnaast zag ik mijn ploegmaat Sven Vanthourenhout knap vierde worden. Ik hoop hem mee naar het WK in Koksijde te nemen want ik ben er zeker van dat Sven daar veel nuttig werk voor ons kan opknappen", gaf Nys nog een duidelijke knipoog naar bondscoach Rudy De Bie.Toestand Bart Wellens is stabielHet BK stond dit jaar in de schaduw van het forfait van tweevoudig Belgisch kampioen Bart Wellens, die in het ziekenhuis van Antwerpen opgenomen werd met ernstige problemen aan de hartspier na een griepaanval. De toestand van Bart Wellens is sterk verbeterd en kan stabiel genoemd worden. Dat meldde het UZ Antwerpen in een korte persmededeling. "Wellens verblijft momenteel nog steeds op de afdeling Intensieve Zorg, maar zijn toestand is zeker niet meer kritiek. Hij en zijn familie vragen de pers expliciet geen contact met hen op te nemen en hen eventjes wat rust te gunnen. Van zodra Wellens zich terug beter voelt, zal hij zelf contact opnemen met de pers. Over zijn toekomstige sportieve prestaties wensen hij en de dokters op dit moment geen uitspraak te doen", luidde de mededeling. (Belga/INM)