Wat op papier een snel parcours zou worden, werd door de slechte weersomstandigheden toch nog een modderige omloop.

De Belgen schoten - op Bart Wellens na - goed uit de startblokken, maar in de tweede ronde was het de Fransman Francis Mourey die verrassend de forcing voerde. Hij liep tot dertien seconden uit op de achtervolgers.

Aan het einde van de vierde ronde kwamen Kevin Pauwels, en niet veel later ook Sven Nys en Klaas Vantornout aansluiten. Uittredend wereldkampioen Niels Albert kwam vooraan nooit echt in het stuk voor.

Op het einde van de zesde ronde kreeg Pauwels te kampen met kettingproblemen - hij zou twaalfde finishen - en reed Mourey lek, waardoor Vantornout en Nys plots een vrijgeleide kregen. Albert volgde even op om en bij de 10 seconden als derde, maar zakte daarna helemaal weg. Hij zou uiteindelijk pas achtste worden.

Nys en Vantornhout gingen zij aan zij de laatste ronde in. De kannibaal uit Baal sloeg na een paar kleine haperingen van Vantornout een gaatje, en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen.

Het is, na Sankt Wendel in 2005, de tweede wereldtitel van Sven Nys.

De top 10:
1. Sven Nys
2. Klaas Vantornout
3. Lars van der Haar
4. Bart Wellens
5. Philipp Walsleben
6. Julien Taramarcaz
7. Radomir Simunek
8. Niels Albert
9. Thijs Van Amerongen
10. Martin Bina

Wat op papier een snel parcours zou worden, werd door de slechte weersomstandigheden toch nog een modderige omloop. De Belgen schoten - op Bart Wellens na - goed uit de startblokken, maar in de tweede ronde was het de Fransman Francis Mourey die verrassend de forcing voerde. Hij liep tot dertien seconden uit op de achtervolgers. Aan het einde van de vierde ronde kwamen Kevin Pauwels, en niet veel later ook Sven Nys en Klaas Vantornout aansluiten. Uittredend wereldkampioen Niels Albert kwam vooraan nooit echt in het stuk voor. Op het einde van de zesde ronde kreeg Pauwels te kampen met kettingproblemen - hij zou twaalfde finishen - en reed Mourey lek, waardoor Vantornout en Nys plots een vrijgeleide kregen. Albert volgde even op om en bij de 10 seconden als derde, maar zakte daarna helemaal weg. Hij zou uiteindelijk pas achtste worden.Nys en Vantornhout gingen zij aan zij de laatste ronde in. De kannibaal uit Baal sloeg na een paar kleine haperingen van Vantornout een gaatje, en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen.Het is, na Sankt Wendel in 2005, de tweede wereldtitel van Sven Nys. De top 10: 1. Sven Nys 2. Klaas Vantornout 3. Lars van der Haar 4. Bart Wellens 5. Philipp Walsleben 6. Julien Taramarcaz 7. Radomir Simunek 8. Niels Albert 9. Thijs Van Amerongen 10. Martin Bina