De vermoeidheid van de tweede crossdag op rij plus

"Ik maakte geen fouten in de beginfase, maar ik kwam gewoon niet rap genoeg op dreef. Daarom vreesde ik echt dat ik Pauwels en Meeusen niet meer te pakken zou krijgen. Maar ik slaagde er toch nog in. Omdat ik nooit gepanikeerd heb en omdat ik constant in het achterhoofd hield dat ik niet te voortvarend tewerk mocht gaan.

Bommetje

In het begin was dat niet makkelijk omdat ik moeilijk kon opschuiven, maar eens ik de eerste achtervolger geworden was, nam het vertrouwen toe en werd ik sterker en sterker. Ik kon het tempo bepalen tot enkel Aernouts nog aan mijn wiel zat. Omdat ik blijkbaar meer pk's heb en dus een tand groter kon trappen, kreeg ik ook hem op de knieën. De ervaring speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol. Je moet weten waar en wanneer je die superioriteit moet gebruiken. Een uur het volle pond geven is ook voor mij onmogelijk. Net als in Antwerpen had ik daarom een bommetje opgespaard voor de finale."

Amper een dag na zijn knappe overwinning in de Scheldecross in Antwerpen bewees de 35-jarige Balenaar opnieuw de sterkste renner van het peloton te zijn. Bart Aernouts (Rabobank) werd tweede op twaalf seconden van Nys, Klaas Vantornout (Sunweb-Revor) vervolledigde het podium. Tom Meeusen (Telenet-Fidea) werd vierde, Kevin Pauwels (Sunweb-Revor) kende pech en eindigde net als zaterdag in Antwerpen op de vijfde plaats.

Achterstand

De start van Nys was nochtans niet om over naar huis te schrijven. Op een bepaald moment keek hij zowaar tegen een achterstand van vijftien seconden aan. Maar daarna kwam zijn diesel op dreef en kon hij aan de achtervolging op Kevin Pauwels en Tom Meeusen beginnen. Hij haalde die ook probleemloos in.

Meeusen werd daarop getrakteerd op een lekke band. Zijn plaats in de spits werd ingenomen door Bart Aernouts. Maar met Klaas Vantornout wist Meeusen opnieuw aan te sluiten zodat we vijf onbedreigde leiders hadden. Pauwels moest de kopgroep laten gaan na een lekke band, Meeusen ging er tussenuit als gevolg van een valpartij en Vantornout loste de rol.

De strijd voor de overwinning beperkte zich aldus tot een tweestrijd Nys-Aernouts en de kopman van Landbouwkrediet toonde zich nog maar eens de sterkste. (Belga/EE)

De vermoeidheid van de tweede crossdag op rij plus "Ik maakte geen fouten in de beginfase, maar ik kwam gewoon niet rap genoeg op dreef. Daarom vreesde ik echt dat ik Pauwels en Meeusen niet meer te pakken zou krijgen. Maar ik slaagde er toch nog in. Omdat ik nooit gepanikeerd heb en omdat ik constant in het achterhoofd hield dat ik niet te voortvarend tewerk mocht gaan.Bommetje In het begin was dat niet makkelijk omdat ik moeilijk kon opschuiven, maar eens ik de eerste achtervolger geworden was, nam het vertrouwen toe en werd ik sterker en sterker. Ik kon het tempo bepalen tot enkel Aernouts nog aan mijn wiel zat. Omdat ik blijkbaar meer pk's heb en dus een tand groter kon trappen, kreeg ik ook hem op de knieën. De ervaring speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol. Je moet weten waar en wanneer je die superioriteit moet gebruiken. Een uur het volle pond geven is ook voor mij onmogelijk. Net als in Antwerpen had ik daarom een bommetje opgespaard voor de finale." Amper een dag na zijn knappe overwinning in de Scheldecross in Antwerpen bewees de 35-jarige Balenaar opnieuw de sterkste renner van het peloton te zijn. Bart Aernouts (Rabobank) werd tweede op twaalf seconden van Nys, Klaas Vantornout (Sunweb-Revor) vervolledigde het podium. Tom Meeusen (Telenet-Fidea) werd vierde, Kevin Pauwels (Sunweb-Revor) kende pech en eindigde net als zaterdag in Antwerpen op de vijfde plaats. Achterstand De start van Nys was nochtans niet om over naar huis te schrijven. Op een bepaald moment keek hij zowaar tegen een achterstand van vijftien seconden aan. Maar daarna kwam zijn diesel op dreef en kon hij aan de achtervolging op Kevin Pauwels en Tom Meeusen beginnen. Hij haalde die ook probleemloos in. Meeusen werd daarop getrakteerd op een lekke band. Zijn plaats in de spits werd ingenomen door Bart Aernouts. Maar met Klaas Vantornout wist Meeusen opnieuw aan te sluiten zodat we vijf onbedreigde leiders hadden. Pauwels moest de kopgroep laten gaan na een lekke band, Meeusen ging er tussenuit als gevolg van een valpartij en Vantornout loste de rol. De strijd voor de overwinning beperkte zich aldus tot een tweestrijd Nys-Aernouts en de kopman van Landbouwkrediet toonde zich nog maar eens de sterkste. (Belga/EE)