Hij haalde het in zijn eerste veldrit van het seizoen voor de Nederlander Lars van der Haar en de Amerikaan Jeremy Powers.

Gediskwalificeerd

Meteen na de race besloot de wedstrijdjury echter om Nys te diskwalificeren. De 38-jarige Balenaar had in het begin van de wedstrijd immers een drinkbus aangenomen in de materiaalzone en dat is niet toegestaan.

Niet veel later, en nadat Nys zelf met de wedstrijdjury was gaan praten, draaide de jury die beslissing alweer terug. De Kannibaal van Baal kreeg enkel een geldboete van 1.000 Zwitserse frank, maar mocht zijn overwinning wel behouden.

Promoten

Met zijn deelname aan de Cross Vegas wil Nys vooral het veldrijden promoten in de Verenigde Staten. (Belga/KVDA)

Hij haalde het in zijn eerste veldrit van het seizoen voor de Nederlander Lars van der Haar en de Amerikaan Jeremy Powers.Meteen na de race besloot de wedstrijdjury echter om Nys te diskwalificeren. De 38-jarige Balenaar had in het begin van de wedstrijd immers een drinkbus aangenomen in de materiaalzone en dat is niet toegestaan. Niet veel later, en nadat Nys zelf met de wedstrijdjury was gaan praten, draaide de jury die beslissing alweer terug. De Kannibaal van Baal kreeg enkel een geldboete van 1.000 Zwitserse frank, maar mocht zijn overwinning wel behouden.Met zijn deelname aan de Cross Vegas wil Nys vooral het veldrijden promoten in de Verenigde Staten. (Belga/KVDA)