De korte achttiende etappe van 129 kilometer tussen Pau en Luz Ardiden had veel weg van die van de dag ervoor, met een vrij vlakke aanloop gevolgd door twee Pyreneeënreuzen buiten categorie, de Col du Tourmalet en de finishklim naar Luz Ardiden. De laatste bergrit van deze Tour, voor een dag in de vlakte, de laatste tijdrit en de traditionele finale op de Champs-Élysées in Parijs.

Woensdagavond kregen de renners van Bahrain-Victorious nog het bezoek van de Franse politie in hun hotel, maar tijdens de eerste helft van de etappe lieten ze zich nadrukkelijk zien. Sloveens kampioen Matej Mohoric schoof samen met Christopher Juul-Jensen, Sean Bennett, Julian Alaphilippe en Pierre-Luc Périchon mee in de vroege vlucht, maar vreemd genoeg waren het zijn ploegmaats van Bahrain-Victorious die gingen achtervolgen in het peloton.

Onderweg werd er vooral gestreden voor de nevenprijzen. Groene trui Mark Cavendish sprintte mee voor de ereplaatsen aan de tussenspurt en liep zo twee punten uit op uitdager Michael Matthews. Wout Poels nam bovenop de Tourmalet tien punten voor de bergtrui, maar moest dankzij de dubbele punten op de finish zijn bolletjes uiteindelijk afstaan aan ritwinnaar Pogacar. En David Gaudu, die ging op de Tourmalet op en over de vroege vlucht, hield op kop stand tot negen kilometer voor de finish, en werd daarvoor beloond met de Prijs van de Strijdlust.

Maar de klassementsrenners zelf vochten net als woensdag voor de vetste vissen. De Ineos Grenadiers legden het tempo op de ruim dertien kilometer lange slotklim hoog, maar werden vijf kilometer voor de finish afgelost door Rafal Majka, de laatste helper van Pogacar. De gele trui ging ruim drie kilometer voor de finish versnellen. Enkel Richard Carapaz, Jonas Vingegaard, diens ploegmaat Sepp Kuss, en Enric Mas gingen mee. Kuss offerde zich op voor Vingegaard, en Mas plaatste aan het eind tweemaal een prikje, maar uiteindelijk eindigde de rit zoals die op de Col du Portet daags voordien: met een jump van Pogacar die won voor Vingegaard en Carapaz.

De derde ritzege in deze Tour al voor Pogacar, die bovenop de laatste berg van deze Tour steeds nadrukkelijker zekerheid lijkt te krijgen over eindwinst in Parijs. In het klassement heeft de 22-jarige Sloveen met nog twee vlakke etappes en een tijdrit van 30,8 kilometer te gaan respectievelijk 5:45 en 5:51 voorsprong op Vingegaard en Carapaz. Rigoberto Uran zakte na een rotdag van plaats 4 naar 10. Dylan Teuns blijft de beste Belg in de stand op de zeventiende plek, Wout van Aert offerde zich onderweg opnieuw op voor ploegmaat Vingegaard maar stijgt toch van 20 naar 19.

Alle 144 renners finishten ruim binnen de tijd en mogen vrijdag beginnen aan de negentiende etappe van Mourenx naar Libourne. Het gaat daarin 207 kilometer lang over golvende wegen, en dus lijkt de kans op een massasprint erg groot.

De korte achttiende etappe van 129 kilometer tussen Pau en Luz Ardiden had veel weg van die van de dag ervoor, met een vrij vlakke aanloop gevolgd door twee Pyreneeënreuzen buiten categorie, de Col du Tourmalet en de finishklim naar Luz Ardiden. De laatste bergrit van deze Tour, voor een dag in de vlakte, de laatste tijdrit en de traditionele finale op de Champs-Élysées in Parijs. Woensdagavond kregen de renners van Bahrain-Victorious nog het bezoek van de Franse politie in hun hotel, maar tijdens de eerste helft van de etappe lieten ze zich nadrukkelijk zien. Sloveens kampioen Matej Mohoric schoof samen met Christopher Juul-Jensen, Sean Bennett, Julian Alaphilippe en Pierre-Luc Périchon mee in de vroege vlucht, maar vreemd genoeg waren het zijn ploegmaats van Bahrain-Victorious die gingen achtervolgen in het peloton. Onderweg werd er vooral gestreden voor de nevenprijzen. Groene trui Mark Cavendish sprintte mee voor de ereplaatsen aan de tussenspurt en liep zo twee punten uit op uitdager Michael Matthews. Wout Poels nam bovenop de Tourmalet tien punten voor de bergtrui, maar moest dankzij de dubbele punten op de finish zijn bolletjes uiteindelijk afstaan aan ritwinnaar Pogacar. En David Gaudu, die ging op de Tourmalet op en over de vroege vlucht, hield op kop stand tot negen kilometer voor de finish, en werd daarvoor beloond met de Prijs van de Strijdlust. Maar de klassementsrenners zelf vochten net als woensdag voor de vetste vissen. De Ineos Grenadiers legden het tempo op de ruim dertien kilometer lange slotklim hoog, maar werden vijf kilometer voor de finish afgelost door Rafal Majka, de laatste helper van Pogacar. De gele trui ging ruim drie kilometer voor de finish versnellen. Enkel Richard Carapaz, Jonas Vingegaard, diens ploegmaat Sepp Kuss, en Enric Mas gingen mee. Kuss offerde zich op voor Vingegaard, en Mas plaatste aan het eind tweemaal een prikje, maar uiteindelijk eindigde de rit zoals die op de Col du Portet daags voordien: met een jump van Pogacar die won voor Vingegaard en Carapaz. De derde ritzege in deze Tour al voor Pogacar, die bovenop de laatste berg van deze Tour steeds nadrukkelijker zekerheid lijkt te krijgen over eindwinst in Parijs. In het klassement heeft de 22-jarige Sloveen met nog twee vlakke etappes en een tijdrit van 30,8 kilometer te gaan respectievelijk 5:45 en 5:51 voorsprong op Vingegaard en Carapaz. Rigoberto Uran zakte na een rotdag van plaats 4 naar 10. Dylan Teuns blijft de beste Belg in de stand op de zeventiende plek, Wout van Aert offerde zich onderweg opnieuw op voor ploegmaat Vingegaard maar stijgt toch van 20 naar 19.Alle 144 renners finishten ruim binnen de tijd en mogen vrijdag beginnen aan de negentiende etappe van Mourenx naar Libourne. Het gaat daarin 207 kilometer lang over golvende wegen, en dus lijkt de kans op een massasprint erg groot.