Pogacar kwam als eerste boven op de Col du Portet, voor de Deen Jonas Vingegaard en de Ecuadoriaan Richard Carapaz. Onze landgenoot Dylan Teuns eindigde knap op de tiende stek.

In de stand verstevigt de Sloveen van UAE Team Emirates zijn koppositie na zijn tweede ritzege in deze Tour. Twee weken geleden won hij de individuele tijdrit. Vingegaard en Carapaz doen beiden een goede zaak in het klassement en wippen over Rigoberto Uran naar respectievelijk de tweede en de derde plaats.

Koninginnenrit

De etappe, op de Franse nationale feestdag, bracht de renners van Muret naar Saint-Lary-Soulan, goed voor de tweede aankomst bergop in deze Tour en 178,4 km. Deze etappe kreeg het etiket koninginnenrit wegens twee beklimmingen van eerste categorie en de aankomst op de Col du Portet van buitencategorie.

Met nog ruim 13 kilometer voor de boeg ontdeed de Fransman Anthony Perez zich bij de beklimming van de Col du Portet van zijn medevluchter en landgenoot Dorian Godon. Maar de inspanning van Perez reikte niet ver.

Met nog meer dan acht kilometer te gaan, ontbond Pogacar zijn duivels. Enkel Vingegaard en Carapaz konden volgen. Carapaz ging op ruim een kilometer van de finish aan. Vingegaard loste, maar wist in het slot opnieuw aan te pikken en naar de tweede plaats achter de ontketende Pogacar te rijden.

Aankomst bergop

Donderdag staat opnieuw een erg pittige rit op het programma. In Pau begint het peloton aan een 129,7 km lange etappe over onder meer de Col du Tourmalet (buiten categorie) richting het skioord Luz Ardiden (buiten categorie). Net als woensdag wordt er geklommen naar de aankomst.

Pogacar kwam als eerste boven op de Col du Portet, voor de Deen Jonas Vingegaard en de Ecuadoriaan Richard Carapaz. Onze landgenoot Dylan Teuns eindigde knap op de tiende stek. In de stand verstevigt de Sloveen van UAE Team Emirates zijn koppositie na zijn tweede ritzege in deze Tour. Twee weken geleden won hij de individuele tijdrit. Vingegaard en Carapaz doen beiden een goede zaak in het klassement en wippen over Rigoberto Uran naar respectievelijk de tweede en de derde plaats.De etappe, op de Franse nationale feestdag, bracht de renners van Muret naar Saint-Lary-Soulan, goed voor de tweede aankomst bergop in deze Tour en 178,4 km. Deze etappe kreeg het etiket koninginnenrit wegens twee beklimmingen van eerste categorie en de aankomst op de Col du Portet van buitencategorie.Met nog ruim 13 kilometer voor de boeg ontdeed de Fransman Anthony Perez zich bij de beklimming van de Col du Portet van zijn medevluchter en landgenoot Dorian Godon. Maar de inspanning van Perez reikte niet ver. Met nog meer dan acht kilometer te gaan, ontbond Pogacar zijn duivels. Enkel Vingegaard en Carapaz konden volgen. Carapaz ging op ruim een kilometer van de finish aan. Vingegaard loste, maar wist in het slot opnieuw aan te pikken en naar de tweede plaats achter de ontketende Pogacar te rijden. Donderdag staat opnieuw een erg pittige rit op het programma. In Pau begint het peloton aan een 129,7 km lange etappe over onder meer de Col du Tourmalet (buiten categorie) richting het skioord Luz Ardiden (buiten categorie). Net als woensdag wordt er geklommen naar de aankomst.