De Brit Chris Froome wordt de kopman van Team Sky tijdens de Ronde van Frankrijk, die op zaterdag 29 juni in Corsica op gang geschoten wordt. Dat maakte teammanager Dave Brailsford bekend.

Vorig jaar moest Froome tijdens de Tour in dienst van land- en ploeggenoot Bradley Wiggins rijden en hem zo aan zijn eerste Tourzege helpen. Froome bleek echter - vooral in het gebergte - sterker dan Wiggins en om de gemoederen te sussen, verklaarde Brailsford vorige zomer dat Froome in de eerstvolgende Tour als kopman zou worden uitgespeeld en dat de Giro voor Wiggins was.

'Wiggo' nam daar echter geen vrede mee en solliciteerde de laatste weken uitdrukkelijk naar het kopmanschap in de Ronde van Frankrijk.

"De selectie wordt door het management gemaakt en niet door de renners. Het lijkt ons hoe dan ook noodzakelijk om duidelijkheid te scheppen en daarom hebben we beslist om met één leider naar de Tour te trekken. Afgaande op zijn prestaties twijfelen we er dan ook niet aan om Chris Froome dit jaar als kopman uit te spelen", verduidelijkte Brailsford.

Olympisch tijdritkampioen Wiggins zal dit jaar dus alles op de Giro moeten zetten. (Belga/INM)

De Brit Chris Froome wordt de kopman van Team Sky tijdens de Ronde van Frankrijk, die op zaterdag 29 juni in Corsica op gang geschoten wordt. Dat maakte teammanager Dave Brailsford bekend. Vorig jaar moest Froome tijdens de Tour in dienst van land- en ploeggenoot Bradley Wiggins rijden en hem zo aan zijn eerste Tourzege helpen. Froome bleek echter - vooral in het gebergte - sterker dan Wiggins en om de gemoederen te sussen, verklaarde Brailsford vorige zomer dat Froome in de eerstvolgende Tour als kopman zou worden uitgespeeld en dat de Giro voor Wiggins was. 'Wiggo' nam daar echter geen vrede mee en solliciteerde de laatste weken uitdrukkelijk naar het kopmanschap in de Ronde van Frankrijk. "De selectie wordt door het management gemaakt en niet door de renners. Het lijkt ons hoe dan ook noodzakelijk om duidelijkheid te scheppen en daarom hebben we beslist om met één leider naar de Tour te trekken. Afgaande op zijn prestaties twijfelen we er dan ook niet aan om Chris Froome dit jaar als kopman uit te spelen", verduidelijkte Brailsford. Olympisch tijdritkampioen Wiggins zal dit jaar dus alles op de Giro moeten zetten. (Belga/INM)