Het nieuwe schooljaar is ondertussen enkele weken onderweg en kinderen beginnen zo langzaamaan opnieuw te wennen aan hun nieuwe school, klas en klasgenoten.

Na een lange periode noodgedwongen thuis les volgen, is het voor veel kids niet eenvoudig om terug door de schoolpoort te stappen. Bovendien is het nooit gemakkelijk om een nieuwe groep binnen te komen. Iedereen is anders, en jezelf zijn wordt niet altijd gerespecteerd. Vriendschap sluiten gaat zo soms moeizamer dan gedacht.

Gepest en uitgesloten worden is vandaag de dag nog steeds een probleem waar bijna alle kinderen tijdens hun schooltijd mee te maken krijgen. Meer dan ooit krijgt dit ook thuis, na schooltijd, online een vervolg. En dat is niet oké!

Cartoon Network, Awel en wielrenner Thibau Nys roepen daarom kinderen in Vlaanderen op om zich actief in te zetten voor vriendschap, eigenheid en tegen pesten! Jezelf kunnen zijn, respect hebben voor iedereen en vriendelijk zijn voor elkaar: dat is het doel!

Onder het motto "Wees een maatje, geen pestkop" kunnen kinderen, leerkrachten, ouders én trainers meer informatie krijgen over pesten en wat men er tegen kan doen.

Een online platform geeft kinderen via enkele nuttige tips en vuistregels informatie over hoe je met pesten omgaat en hoe je het makkelijkst vriendschap sluit in een nieuwe omgeving.

Je kan er ook een filmpje zien van Thibau Nys, waarin hij onder meer zegt: 'Fietsen is geweldig, maar ik krijg ook vaak negatieve reacties. Ik weet dus maar al te goed hoe het voelt om gepest te worden. Pesten gebeurt nog al te vaak en kan iedereen overkomen. Dat moet stoppen.'

Het nieuwe schooljaar is ondertussen enkele weken onderweg en kinderen beginnen zo langzaamaan opnieuw te wennen aan hun nieuwe school, klas en klasgenoten. Na een lange periode noodgedwongen thuis les volgen, is het voor veel kids niet eenvoudig om terug door de schoolpoort te stappen. Bovendien is het nooit gemakkelijk om een nieuwe groep binnen te komen. Iedereen is anders, en jezelf zijn wordt niet altijd gerespecteerd. Vriendschap sluiten gaat zo soms moeizamer dan gedacht.Gepest en uitgesloten worden is vandaag de dag nog steeds een probleem waar bijna alle kinderen tijdens hun schooltijd mee te maken krijgen. Meer dan ooit krijgt dit ook thuis, na schooltijd, online een vervolg. En dat is niet oké!Cartoon Network, Awel en wielrenner Thibau Nys roepen daarom kinderen in Vlaanderen op om zich actief in te zetten voor vriendschap, eigenheid en tegen pesten! Jezelf kunnen zijn, respect hebben voor iedereen en vriendelijk zijn voor elkaar: dat is het doel! Onder het motto "Wees een maatje, geen pestkop" kunnen kinderen, leerkrachten, ouders én trainers meer informatie krijgen over pesten en wat men er tegen kan doen.Een online platform geeft kinderen via enkele nuttige tips en vuistregels informatie over hoe je met pesten omgaat en hoe je het makkelijkst vriendschap sluit in een nieuwe omgeving.Je kan er ook een filmpje zien van Thibau Nys, waarin hij onder meer zegt: 'Fietsen is geweldig, maar ik krijg ook vaak negatieve reacties. Ik weet dus maar al te goed hoe het voelt om gepest te worden. Pesten gebeurt nog al te vaak en kan iedereen overkomen. Dat moet stoppen.'