Thomas De Gendt verovert derde plaats in Giro

© AFP

Thomas De Gendt is er in de afsluitende tijdrit van de Giro in geslaagd beter te doen dan Scarponi. Hij verovert zo de derde plaats in het eindklassement. ‘Surrealistisch’, klonk het na afloop bij de gelukkige De Gendt.

Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) heeft de 95e Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De 31-jarige Canadees reed in de afsluitende tijdrit in Milaan de Spanjaard Joaquin Rodriguez alsnog uit de roze trui. Hesjedal telt in de eindstand 16 seconden voorsprong op Rodriguez. Hij moest voor de tijdrit 31 seconden goed maken.

Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) eindigt als derde op 1:39 van Hesjedal. De 25-jarige Oost-Vlaming sprong op de slotdag over de Italiaan Michele Scarponi en is de eerste Belg sinds Johan Bruyneel in 1995 (derde in Vuelta) die op het podium van een grote ronde (Giro, Tour, Vuelta) staat.

De dagzege ging naar de Italiaan Marco Pinotti. De BMC-renner legde de 28,2 km af in 33:06. De Gendt werd vijfde op 1:01.

‘Surrealistisch’
Thomas De Gendt wist met zijn geluk geen blijf. De Oost-Vlaming mocht als derde mee op het podium van de Ronde van Italië.

“Het is een beetje surrealistisch”, vertelde de renner van Vacansoleil. “Drie dagen geleden was ik nog aan het knokken voor een plaats in de top-10. Ik vind dit heel raar want het is ook nog maar mijn tweede grote ronde.” De Gendt legde de basis voor zijn podiumplek zaterdag door erg knap de loodzware rit bovenop de Stelvio te winnen.

“Ik heb een fantastisch weekend achter de rug, ik ben echt blij. Vandaag waren mijn benen niet super maar als er een derde plaats op het spel staat, kan je wat meer. Ik heb nog eens alles gegeven.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content