Thomas Voeckler (Team Europcar) heeft de tiende touretappe gewonnen. De Fransman had na 194,5 kilometer in Bellegarde-sur-Valserine een kleine voorsprong op zijn medevluchters Scarponi, Voigt, Sanchez en Devenyns. De Brit Bradley Wiggins (Team Sky) blijft leider.

Na goed een halfuur koers ontstond een kopgroep van 25 man. Daarbij onder meer Sagan, Scarponi, Voeckler, Sanchez, Voigt en één Belg: Dries Devenyns. Op de Grand Colombier, de eerste col buiten categorie van deze Tour, kwam met Voeckler, Sanchez, Scarponi en Devenyns een kwartet voorop.

De Fransman mocht de bergpunten meegraaien, en de vier kwamen met 5:45 voorsprong op de gele trui boven.

In het groepje Wiggins was Jurgen Van den Broeck de enige die aanviel. Hij deed dat tot drie keer toe, maar de luitenanten van de Brit riepen VdB evenveel keer tot de orde. Nibali, vierde in de stand, raakte in de afdaling wel weg en kon er rekenen op de hulp van vroege vluchter Sagan. Het Liquigas-duo liep tot een minuutje uit, maar op de slotklim werd Nibali opnieuw gegrepen.

Van den Broeck pakt halve minuut op Wiggins

Net voor de top van die slotklim ging Rolland, Van den Broeck sprong naar het wiel van de Fransman en zou aan de meet een halve minuut terugpakken op Wiggins en co.

Vooraan reed Voigt nog naar het kwartet toe, en op 3km van de meet achtte Devenyns zijn moment gekomen. Onze landgenoot viel echter stil net voor de rode vod, Voeckler ging erop en erover en graaide behalve de zegebloemen ook de bergtrui mee. (Belga/TE)

Thomas Voeckler (Team Europcar) heeft de tiende touretappe gewonnen. De Fransman had na 194,5 kilometer in Bellegarde-sur-Valserine een kleine voorsprong op zijn medevluchters Scarponi, Voigt, Sanchez en Devenyns. De Brit Bradley Wiggins (Team Sky) blijft leider. Na goed een halfuur koers ontstond een kopgroep van 25 man. Daarbij onder meer Sagan, Scarponi, Voeckler, Sanchez, Voigt en één Belg: Dries Devenyns. Op de Grand Colombier, de eerste col buiten categorie van deze Tour, kwam met Voeckler, Sanchez, Scarponi en Devenyns een kwartet voorop. De Fransman mocht de bergpunten meegraaien, en de vier kwamen met 5:45 voorsprong op de gele trui boven. In het groepje Wiggins was Jurgen Van den Broeck de enige die aanviel. Hij deed dat tot drie keer toe, maar de luitenanten van de Brit riepen VdB evenveel keer tot de orde. Nibali, vierde in de stand, raakte in de afdaling wel weg en kon er rekenen op de hulp van vroege vluchter Sagan. Het Liquigas-duo liep tot een minuutje uit, maar op de slotklim werd Nibali opnieuw gegrepen. Van den Broeck pakt halve minuut op WigginsNet voor de top van die slotklim ging Rolland, Van den Broeck sprong naar het wiel van de Fransman en zou aan de meet een halve minuut terugpakken op Wiggins en co. Vooraan reed Voigt nog naar het kwartet toe, en op 3km van de meet achtte Devenyns zijn moment gekomen. Onze landgenoot viel echter stil net voor de rode vod, Voeckler ging erop en erover en graaide behalve de zegebloemen ook de bergtrui mee. (Belga/TE)