Thor Hushovd heeft de 13e etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Na 152,4 kilometer had de Noor van Garmin in Lourdes 10 seconden voorsprong op David Moncoutié en 26 op Jérémy Roy.

Philippe Gilbert, die in de afdaling van de Col d'Aubisque ontsnapte uit het peloton, finishte op 6'48" van Hushovd als eerste Belg op de tiende plaats.

Ook in het algemeen klassement is Gilbert nu de beste Belg. Hij boekte drie plaatsen winst en is nu negende op 4'35" van Thomas Voeckler, wiens gele trui vandaag niet in gevaar kwam.

In de strijd om het groen sloop Gilbert twee puntjes dichter op de Brit Mark Cavendish, maar liep de Spanjaard Jose Joaquin Rojas drie punten uit op de Belgische kampioen. Gilbert heeft nu 24 punten goed te maken op Cavendish en 11 op Rojas. (Belga/KVDA)

Thor Hushovd heeft de 13e etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. Na 152,4 kilometer had de Noor van Garmin in Lourdes 10 seconden voorsprong op David Moncoutié en 26 op Jérémy Roy. Philippe Gilbert, die in de afdaling van de Col d'Aubisque ontsnapte uit het peloton, finishte op 6'48" van Hushovd als eerste Belg op de tiende plaats. Ook in het algemeen klassement is Gilbert nu de beste Belg. Hij boekte drie plaatsen winst en is nu negende op 4'35" van Thomas Voeckler, wiens gele trui vandaag niet in gevaar kwam. In de strijd om het groen sloop Gilbert twee puntjes dichter op de Brit Mark Cavendish, maar liep de Spanjaard Jose Joaquin Rojas drie punten uit op de Belgische kampioen. Gilbert heeft nu 24 punten goed te maken op Cavendish en 11 op Rojas. (Belga/KVDA)