'Het is eigenlijk al elk seizoen hetzelfde geweest. Het begin is altijd minder, maar op het einde kom ik er steeds door. Dat is nu dus niet anders', geeft Tim Merlier mee. 'Ik denk dat mijn lichaam nu eenmaal zo reageert. Een bloem bloeit ook maar twee keer op een jaar toch? Maar om nu te stellen dat het seizoen voor mij nog een maand mag duren dan zeg ik neen. Het is mooi geweest. Rust dient zich aan, ik verlang wel naar het einde van dit seizoen. Ik maakte hier over halfcross even een fout door slecht te springen ter hoogte van de beek. Ik kwam daar bijna ten val en zou zo niet meer kunnen strijden hebben voor de tweede plaats. Gelukkig liep het anders af', besloot Tim Merlier.

Michael Vanthourenhout moest genoegen nemen met de laatste podiumplaats. 'Toen Mathieu van der Poel ging versnellen bleef ik bij Tim Merlier. Zo konden we het tempo wat afwisselen', verduidelijkte Michael Vanthourenhout. 'Toen Merlier in de laatste ronde vol doorging wist ik dat hij sterker was dan mezelf. Ik ben blij dat ik met een goed gevoel het seizoen kan afsluiten. Dat geeft alvast veel goede moed om dan in april opnieuw op de weg te gaan opbouwen naar het volgende veldritseizoen', stelde Michael Vanthourenhout.

'Het is eigenlijk al elk seizoen hetzelfde geweest. Het begin is altijd minder, maar op het einde kom ik er steeds door. Dat is nu dus niet anders', geeft Tim Merlier mee. 'Ik denk dat mijn lichaam nu eenmaal zo reageert. Een bloem bloeit ook maar twee keer op een jaar toch? Maar om nu te stellen dat het seizoen voor mij nog een maand mag duren dan zeg ik neen. Het is mooi geweest. Rust dient zich aan, ik verlang wel naar het einde van dit seizoen. Ik maakte hier over halfcross even een fout door slecht te springen ter hoogte van de beek. Ik kwam daar bijna ten val en zou zo niet meer kunnen strijden hebben voor de tweede plaats. Gelukkig liep het anders af', besloot Tim Merlier. Michael Vanthourenhout moest genoegen nemen met de laatste podiumplaats. 'Toen Mathieu van der Poel ging versnellen bleef ik bij Tim Merlier. Zo konden we het tempo wat afwisselen', verduidelijkte Michael Vanthourenhout. 'Toen Merlier in de laatste ronde vol doorging wist ik dat hij sterker was dan mezelf. Ik ben blij dat ik met een goed gevoel het seizoen kan afsluiten. Dat geeft alvast veel goede moed om dan in april opnieuw op de weg te gaan opbouwen naar het volgende veldritseizoen', stelde Michael Vanthourenhout.