De renner van Lotto Soudal hield vandaag stand in de slottijdrit, die gewonnen werd door de Spanjaard David De La Cruz (Sky). Wellens werd achtste op 14 seconden. De tweede plaats was voor de Costaricaan Andrey Amador (op 0:06), de Nederlander Stef Clement (op 0:07) werd derde.

Wellens, gisteren winnaar van de vierde etappe, volgt op de erelijst de Spanjaard Alejandro Valverde op. Hij is de eerste Belgische eindwinnaar sinds Edwig Van Hooydonck. Eerder dit seizoen won Wellens de Trofeo Serra de Tramuntana, de tweede van vier eendagswedstrijden die samen de Challenge Mallorca vormen.

De renner van Lotto Soudal hield vandaag stand in de slottijdrit, die gewonnen werd door de Spanjaard David De La Cruz (Sky). Wellens werd achtste op 14 seconden. De tweede plaats was voor de Costaricaan Andrey Amador (op 0:06), de Nederlander Stef Clement (op 0:07) werd derde.Wellens, gisteren winnaar van de vierde etappe, volgt op de erelijst de Spanjaard Alejandro Valverde op. Hij is de eerste Belgische eindwinnaar sinds Edwig Van Hooydonck. Eerder dit seizoen won Wellens de Trofeo Serra de Tramuntana, de tweede van vier eendagswedstrijden die samen de Challenge Mallorca vormen.