Titelverdediger Van Aert moet passen voor BK wielrennen, Tour niet in gevaar

© Belga Image

Wout van Aert zal zondag bij het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg in Middelkerke niet aan de start verschijnen. De uittredend kampioen heeft vorig weekend tijdens een training in Tignes zijn knie gestoten aan zijn stuur en dat gaf de voorbije dagen nog lichte irritatie. Dat meldt Jumbo-Visma donderdag. De Ronde van Frankrijk, die op 1 juli start in Kopenhagen, komt niet in gevaar.

Vandaag/donderdag staat in Gavere het BK tijdrijden op de agenda. Daarvoor had Van Aert eerder al verstek laten gaan omdat hij voorrang gaf aan zijn trainingsprogramma.

Van Aert doet ‘met pijn in het hart’ afstand van de nationale titel, maar wil met het oog op de Tour het risico vermijden dat de blessure komende week opspeelt. ‘Ik vind het erg jammer dat ik mijn trui niet kan verdedigen’, aldus de 27-jarige renner uit Herentals. ‘Ik zou nooit zomaar passen voor een BK. Ik vind het ook jammer dat ik het tijdrijden moest missen omdat het gewoon niet in de planning paste. Maar als ik de Tour niet in gedrang wil brengen, is dit het verstandigste besluit.’

Partner Content