Belgisch kampioen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) is in het ziekenhuis van Herentals onder het mes moeten gaan met een zware ontsteking aan zijn linkerelleboog. Boonen moet nog enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven en hoopt volgende week opnieuw aan trainen en koersen te kunnen denken. Dat maakte Omega Pharma-Quick Step bekend.

Mountainbikeritje

Boonen liep de infectie vorige week op bij een valpartij tijdens een mountainbikeritje in de bossen van Mol. "Ik was op mijn linkerelleboog gevallen, maar het leek maar om een kleine schram te gaan", vertelde Boonen. "Toen ik thuiskwam heb ik de wonde schoongemaakt en de daaropvolgende dagen ondervond ik geen last. Maar zaterdag begon mijn elleboog plots te zwellen en in samenspraak met de medische staf van de ploeg, besloot ik om naar het ziekenhuis te trekken.

Recupereren

Na een uitgebreid onderzoek en het voorschrijven van een antibioticakuur mocht ik opnieuw naar huis. Toen ik zondag op controle ging, schrokken de dokters van mijn opgezwollen arm en besloten ze mij meteen te opereren."

"Gelukkig ben ik nu al aan de beterhand. Ik wil zo snel mogelijk recupereren en hoop tegen volgende week opnieuw aan trainen te kunnen denken. Dit komt natuurlijk erg ongelegen, met de klassiekers in het achterhoofd", besloot Boonen.

Eind vorig jaar werd de seizoensvoorbereiding van de 32-jarige Balenaar al in de war gestuurd door een darminfectie, waardoor hij drie dagen in het ziekenhuis belandde. In principe start Boonen zijn seizoen in de Ronde van Qatar (3-8 februari). (Belga/EE)

Belgisch kampioen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) is in het ziekenhuis van Herentals onder het mes moeten gaan met een zware ontsteking aan zijn linkerelleboog. Boonen moet nog enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven en hoopt volgende week opnieuw aan trainen en koersen te kunnen denken. Dat maakte Omega Pharma-Quick Step bekend. Mountainbikeritje Boonen liep de infectie vorige week op bij een valpartij tijdens een mountainbikeritje in de bossen van Mol. "Ik was op mijn linkerelleboog gevallen, maar het leek maar om een kleine schram te gaan", vertelde Boonen. "Toen ik thuiskwam heb ik de wonde schoongemaakt en de daaropvolgende dagen ondervond ik geen last. Maar zaterdag begon mijn elleboog plots te zwellen en in samenspraak met de medische staf van de ploeg, besloot ik om naar het ziekenhuis te trekken. Recupereren Na een uitgebreid onderzoek en het voorschrijven van een antibioticakuur mocht ik opnieuw naar huis. Toen ik zondag op controle ging, schrokken de dokters van mijn opgezwollen arm en besloten ze mij meteen te opereren." "Gelukkig ben ik nu al aan de beterhand. Ik wil zo snel mogelijk recupereren en hoop tegen volgende week opnieuw aan trainen te kunnen denken. Dit komt natuurlijk erg ongelegen, met de klassiekers in het achterhoofd", besloot Boonen. Eind vorig jaar werd de seizoensvoorbereiding van de 32-jarige Balenaar al in de war gestuurd door een darminfectie, waardoor hij drie dagen in het ziekenhuis belandde. In principe start Boonen zijn seizoen in de Ronde van Qatar (3-8 februari). (Belga/EE)