Onderzoek in het ziekenhuis van Herentals maakte duidelijk dat de Belgische kampioen de zesde rib aan de rechterkant van de borstkas gebroken heeft, meldt zijn team Omega Pharma-Quick.Step.

Rust

Boonen zal nu drie dagen rust in acht moeten nemen. Daarna volgt een nieuw onderzoek om te zien of hij komende zaterdag van start kan gaan in de Ronde van Wallonië, die geldt als zijn laatste training voor de olympische wegrit.

"Dit is echt jammer want ik wil echt wel deelnemen aan de Olympische Spelen met de goede conditie die ik heb", verklaarde Boonen. "Ik kan niets anders doen dan afwachten en kijken hoe de situatie zich ontwikkelt." (Belga/KVDA)

Onderzoek in het ziekenhuis van Herentals maakte duidelijk dat de Belgische kampioen de zesde rib aan de rechterkant van de borstkas gebroken heeft, meldt zijn team Omega Pharma-Quick.Step. Rust Boonen zal nu drie dagen rust in acht moeten nemen. Daarna volgt een nieuw onderzoek om te zien of hij komende zaterdag van start kan gaan in de Ronde van Wallonië, die geldt als zijn laatste training voor de olympische wegrit. "Dit is echt jammer want ik wil echt wel deelnemen aan de Olympische Spelen met de goede conditie die ik heb", verklaarde Boonen. "Ik kan niets anders doen dan afwachten en kijken hoe de situatie zich ontwikkelt." (Belga/KVDA)