Boonen won in 2012 onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix, Parijs-Brussel, Gent-Wevelgem en de E3 Prijs en werd Belgisch kampioen. Dat woog zwaarder door dan de wereldtitel van Gilbert, de derde plaats van De Gendt in de Giro, de wereldtitel veldrijden van Niels Albert en de vierde stek in de Tour van Jurgen Van Den Broeck. Albert werd vierde in het referendum, Van Den Broeck was vijfde.

Wiggins wint internationaal

Het is de derde keer dat Boonen de trofee krijgt, na 2004 en 2005. Op de erelijst is hij de opvolger van Gilbert, winnaar van de vorige drie edities.

De Britse tourwinnaar Bradley Wiggins werd tot Internationale Flandrien van 2012 verkozen. De prijs voor de beste wielrenster ging naar Liesbet De Vocht. Bij de jeugd werden Jasper Stuyven (beloften), Kevin Deltombe (junioren) en Enzo Wouters (nieuwelingen) gelauwerd.

Topmoment

De triomftocht van Boonen in Parijs-Roubaix werd door de lezers van Het Nieuwsblad tot topmoment van 2012 verkozen. (Belga/TV)

Boonen won in 2012 onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix, Parijs-Brussel, Gent-Wevelgem en de E3 Prijs en werd Belgisch kampioen. Dat woog zwaarder door dan de wereldtitel van Gilbert, de derde plaats van De Gendt in de Giro, de wereldtitel veldrijden van Niels Albert en de vierde stek in de Tour van Jurgen Van Den Broeck. Albert werd vierde in het referendum, Van Den Broeck was vijfde. Wiggins wint internationaal Het is de derde keer dat Boonen de trofee krijgt, na 2004 en 2005. Op de erelijst is hij de opvolger van Gilbert, winnaar van de vorige drie edities. De Britse tourwinnaar Bradley Wiggins werd tot Internationale Flandrien van 2012 verkozen. De prijs voor de beste wielrenster ging naar Liesbet De Vocht. Bij de jeugd werden Jasper Stuyven (beloften), Kevin Deltombe (junioren) en Enzo Wouters (nieuwelingen) gelauwerd.Topmoment De triomftocht van Boonen in Parijs-Roubaix werd door de lezers van Het Nieuwsblad tot topmoment van 2012 verkozen. (Belga/TV)