Tom Boonen klopt Andre Greipel in sprint in Ronde van België

28/05/14 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:35

Bron: Sportmagazine

Tom Boonen heeft de eerste etappe gewonnen in de Ronde van België.

Tom Boonen klopt Andre Greipel in sprint in Ronde van België

© Belga

Tom Boonen heeft de eerste etappe gewonnen in de Ronde van België. De renner van Omega Pharma-Quick.Step zette iedereen een neus in een massasprint die perfect voor hem werd aangetrokken door Gert Steegmans.

Na 172 kilometer tussen Lochristi en Buggenhout was Boonen opmerkelijk sneller dan de Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) en de Nederlander Theo Bos (Belkin). Voor de Balenaar is het zijn vierde overwinning van het seizoen.

Boonen is logischerwijs ook de eerste leider.

Een van de beste sprinters

'De sprint hier werd van ver op kop ingezet door Gert Steegmans,' vertelde Boonen na zijn sprintzege. 'Het ging meteen heel snel en hij trok alles uiteen. Ik dacht even dat Steegmans echt wel te snel was aangegaan want ik vreesde dat het ineens zou stilvallen, maar dat gebeurde dus niet. Ik kon er netjes uitkomen en het afmaken door de laatste meters vol te blijven doorgeven.'

'Ik klop hierdoor wel André Greipel. Die is volgens mij toch een van de beste sprinters van de wereld."

Tony Martin

Morgen staat de tweede etappe in deze Ronde van België op het programma, een rit over 170 kilometer met start in Lierde en aankomst in Knokke-Heist.

De voorbije twee jaar ging de eindzege in de Ronde van België telkens naar de Duitser Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step), ook dit jaar een van de topfavorieten. In 2011 was Philippe Gilbert (BMC) de beste. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners