Paul De Geyter, de manager van Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step), liet aan De Tijd weten dat de Belgische kampioen vorig jaar een deal heeft gesloten met de fiscus. De omvang van de dading wil hij niet prijsgeven. Tegelijk voert het gerecht van Kortrijk wel nog een strafrechtelijk onderzoek tegen de topwielrenner voor belastingontduiking. Het strafdossier zou nog dit jaar aan het parket worden overgemaakt.

De Geyter wil geen details vrijgeven over de zaak. "Ik vind dat dit een privé-aangelegenheid is. Het is spijtig dat dit publiek is gemaakt. Want voor zover ik weet is ook een gerechtelijk onderzoek geheim. Maar ik kan u wel meegeven dat Tom vorig jaar een akkoord heeft gesloten met de fiscus. Daarmee zijn de voornaamste discussiepunten afgehandeld. De belastingschulden zijn dus betaald. We gingen er van uit dat met dit akkoord ook het gerechtelijk onderzoek zou stoppen", klinkt het in een reactie aan De Tijd.

Het fraudedossier is in handen van een onderzoeksrechter in Kortrijk, die eerder al een huiszoeking heeft uitgevoerd. Ook de Bijzondere Belastinginspectie volgt het gerechtelijk onderzoek nauwlettend op.

Behalve de 32-jarige Boonen zouden nog andere wielrenners in het vizier van de fiscus en het gerecht lopen. Ook de naam van Patrick Lefevere, de manager van Omega Pharma-Quick.Step duikt volgens De Tijd op in het strafdossier. (Belga/INM)

Paul De Geyter, de manager van Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step), liet aan De Tijd weten dat de Belgische kampioen vorig jaar een deal heeft gesloten met de fiscus. De omvang van de dading wil hij niet prijsgeven. Tegelijk voert het gerecht van Kortrijk wel nog een strafrechtelijk onderzoek tegen de topwielrenner voor belastingontduiking. Het strafdossier zou nog dit jaar aan het parket worden overgemaakt. De Geyter wil geen details vrijgeven over de zaak. "Ik vind dat dit een privé-aangelegenheid is. Het is spijtig dat dit publiek is gemaakt. Want voor zover ik weet is ook een gerechtelijk onderzoek geheim. Maar ik kan u wel meegeven dat Tom vorig jaar een akkoord heeft gesloten met de fiscus. Daarmee zijn de voornaamste discussiepunten afgehandeld. De belastingschulden zijn dus betaald. We gingen er van uit dat met dit akkoord ook het gerechtelijk onderzoek zou stoppen", klinkt het in een reactie aan De Tijd. Het fraudedossier is in handen van een onderzoeksrechter in Kortrijk, die eerder al een huiszoeking heeft uitgevoerd. Ook de Bijzondere Belastinginspectie volgt het gerechtelijk onderzoek nauwlettend op. Behalve de 32-jarige Boonen zouden nog andere wielrenners in het vizier van de fiscus en het gerecht lopen. Ook de naam van Patrick Lefevere, de manager van Omega Pharma-Quick.Step duikt volgens De Tijd op in het strafdossier. (Belga/INM)