De 30-jarige Boonen reed in 2010 naar eigen zeggen zijn beste voorseizoen in jaren, maar bleef wel verstoken van een klassieker.

"Ik was echt top, maar de anderen waren nog iets beter. Ik kon dat aanvaarden, want ik ben geklopt op mijn sportieve waarde", blikte Boonen vrijdag terug. "Herhaalt het scenario zich dit jaar, dan zal ik mij daar moeten bij neerleggen. Maar de zin en honger zijn alvast heel groot. Dat is niet anders dan vroeger".

Nieuw

Quick.Step telt dit seizoen 26 renners in de rangen. Bijna de helft, twaalf, is nieuw. "Ik heb er een heel goed oog in", vertelde Boonen. "De sfeer op stage in Calpe was goed."

"Het is waar dat er veel nieuwe jongens zijn, maar dat is ook een goeie zaak. Het was misschien tijd voor een nieuwe wind. Door de komst van Zdenek Bakala (Tsjechische zakenman en multimiljonair die investeerde in de ploeg, nvdr.) kunnen we nu ook op langere termijn werken. Je voelt dat er daardoor minder stress is".

Doel

Als doelen voor 2011 somt Boonen het gebruikelijke lijstje op: "Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

"Het WK in Kopenhagen spreekt me ook aan. Gert Steegmans heeft er al gekoerst. Het is een mooie omloop met een lastige aankomst, op mijn lijf geschreven".

Team Quick Step

Bij de twaalf nieuwkomers springen vooral de namen van Gert Steegmans, de Duitse spurter Gerald Ciolek en de Nederlandse kampioen Niki Terpstra in het oog.

Tweevoudig Rondelaureaat en Belgisch kampioen Stijn Devolder, sprinter Wouter Weylandt en de Spanjaard Carlos Barredo zijn de opvallendste vertrekkers.

Gebleven:

Tom Boonen, Dario Cataldo, Sylvain Chavanel, Kevin De Weert, Dries Devenyns, Addy Engels, Iljo Keisse, Nikolas Maes, David Malcarne, Jerome Pineau, Francesco Reda, Kevin Seeldrayers, Andreas Stauff en Kevin Van Impe

Nieuw:

Marco Bandiera, Andy Cappelle, Francesco Chicchi, Gerald Ciolek, Marc de Maar, Frederique Robert, Gert Steegmans, Niki Terpstra, Jan Tratnik, Guillaume Van Keirsbulck, Kristof Vandewalle en Julien Vermote.

De 30-jarige Boonen reed in 2010 naar eigen zeggen zijn beste voorseizoen in jaren, maar bleef wel verstoken van een klassieker. "Ik was echt top, maar de anderen waren nog iets beter. Ik kon dat aanvaarden, want ik ben geklopt op mijn sportieve waarde", blikte Boonen vrijdag terug. "Herhaalt het scenario zich dit jaar, dan zal ik mij daar moeten bij neerleggen. Maar de zin en honger zijn alvast heel groot. Dat is niet anders dan vroeger". Nieuw Quick.Step telt dit seizoen 26 renners in de rangen. Bijna de helft, twaalf, is nieuw. "Ik heb er een heel goed oog in", vertelde Boonen. "De sfeer op stage in Calpe was goed." "Het is waar dat er veel nieuwe jongens zijn, maar dat is ook een goeie zaak. Het was misschien tijd voor een nieuwe wind. Door de komst van Zdenek Bakala (Tsjechische zakenman en multimiljonair die investeerde in de ploeg, nvdr.) kunnen we nu ook op langere termijn werken. Je voelt dat er daardoor minder stress is". Doel Als doelen voor 2011 somt Boonen het gebruikelijke lijstje op: "Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix." "Het WK in Kopenhagen spreekt me ook aan. Gert Steegmans heeft er al gekoerst. Het is een mooie omloop met een lastige aankomst, op mijn lijf geschreven".