Jens Adams en Tim Merlier zijn de reserven. Joeri Adams valt naast de selectie.

Bij de beloften mag Belgische beloftenkampioen Laurens Sweeck mee naar Tabor.

Dopingonderzoek

Daarmee zet de Belgische Wielerbond (KBWB) een punt achter een woelige week. Een eerste selectie was zonder Meeusen en Sweeck. Hun namen werden immers, samen met die van Bart Wellens, genoemd in een dopingonderzoek, met arts C.M. uit Rotselaar als spilfiguur. Volgens de reglementen van de Internationale Wielerunie (UCI) mogen renners waartegen een vooronderzoek of een onderzoek loopt niet geselecteerd worden.

De betrokken veldrijders schreeuwden echter hun onschuld uit en trokken naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), dat de beslissing van de wielerbond ongedaan maakte.

Het BAS beval om een nieuwe selectie te maken, enkel op basis van sportieve criteria. Op die manier waren al drie renners zeker van een ticket voor Tabor. Pauwels, Van Aert en Meeusen zijn immers de drie hoogst geklasseerde Belgen in de top 50 van de UCI-ranking. Ook Vantornout, Nys en Peeters moesten zich op basis van hun ranking geen zorgen maken.

Voor de laatste plaats in de WK-selectie kwamen met Wellens, Merlier, Vermeersch en Jens Adams nog vier veldrijders in aanmerking. Uiteindelijk kreeg Vermeersch, zondag nog goed voor een derde plaats in Hoogerheide, alsnog een ticket voor Tabor. (Belga/KVDA)

Jens Adams en Tim Merlier zijn de reserven. Joeri Adams valt naast de selectie. Bij de beloften mag Belgische beloftenkampioen Laurens Sweeck mee naar Tabor. Daarmee zet de Belgische Wielerbond (KBWB) een punt achter een woelige week. Een eerste selectie was zonder Meeusen en Sweeck. Hun namen werden immers, samen met die van Bart Wellens, genoemd in een dopingonderzoek, met arts C.M. uit Rotselaar als spilfiguur. Volgens de reglementen van de Internationale Wielerunie (UCI) mogen renners waartegen een vooronderzoek of een onderzoek loopt niet geselecteerd worden.De betrokken veldrijders schreeuwden echter hun onschuld uit en trokken naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), dat de beslissing van de wielerbond ongedaan maakte. Het BAS beval om een nieuwe selectie te maken, enkel op basis van sportieve criteria. Op die manier waren al drie renners zeker van een ticket voor Tabor. Pauwels, Van Aert en Meeusen zijn immers de drie hoogst geklasseerde Belgen in de top 50 van de UCI-ranking. Ook Vantornout, Nys en Peeters moesten zich op basis van hun ranking geen zorgen maken. Voor de laatste plaats in de WK-selectie kwamen met Wellens, Merlier, Vermeersch en Jens Adams nog vier veldrijders in aanmerking. Uiteindelijk kreeg Vermeersch, zondag nog goed voor een derde plaats in Hoogerheide, alsnog een ticket voor Tabor. (Belga/KVDA)