Tom Meeusen mag niet starten in de Wereldbekerveldrit van zondag in het Italiaanse Rome omdat hij wordt genoemd in een dopingonderzoek, meldt de Belgische Wielrijdersbond (KBWB).

"In het belang van het geheim van het onderzoek wordt er geen verdere informatie vrijgegeven", klinkt het.

Meeusen zelf reageerde al kort via Twitter. "Om de geruchten uit de wereld te helpen en mijn deel van het verhaal te doen... Ik ben een deel van een dopingonderzoek maar sta recht in mijn schoenen en ik ben geen valsspeler", verduidelijkt de renner van Telenet-Fidea.

Meeusen wordt in de Belgische selectie vervangen door Sven Vanthourenhout. Eerder werden Bart Aernouts, Niels Albert, Jan Denuwelaere, Sven Nys, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout en Bart Wellens geselecteerd voor de veldrit in Rome.

De WB-cross in Rome is de zevende en voorlaatste van het seizoen. Op 20 januari volgt nog de manche in het Nederlandse Hoogerheide. Nys en Albert voeren de rangschikking aan.

Tom Meeusen mag niet starten in de Wereldbekerveldrit van zondag in het Italiaanse Rome omdat hij wordt genoemd in een dopingonderzoek, meldt de Belgische Wielrijdersbond (KBWB). "In het belang van het geheim van het onderzoek wordt er geen verdere informatie vrijgegeven", klinkt het. Meeusen zelf reageerde al kort via Twitter. "Om de geruchten uit de wereld te helpen en mijn deel van het verhaal te doen... Ik ben een deel van een dopingonderzoek maar sta recht in mijn schoenen en ik ben geen valsspeler", verduidelijkt de renner van Telenet-Fidea. Meeusen wordt in de Belgische selectie vervangen door Sven Vanthourenhout. Eerder werden Bart Aernouts, Niels Albert, Jan Denuwelaere, Sven Nys, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout en Bart Wellens geselecteerd voor de veldrit in Rome. De WB-cross in Rome is de zevende en voorlaatste van het seizoen. Op 20 januari volgt nog de manche in het Nederlandse Hoogerheide. Nys en Albert voeren de rangschikking aan.