De Duitser Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step) heeft zaterdag met overmacht de twintigste en voorlaatste etappe in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Hij werkte de individuele tijdrit over 54 kilometer tussen Bergerac en Périgueux af in 1u06:21.

De regerende wereldkampioen, die ook de negende etappe in deze Tour op zijn naam schreef, had 1:39 voorsprong op de Nederlander Tom Dumoulin (Giant-Shimano). De Tsjech Jan Barta (NetApp-Endura) werd derde op 1:47. De Italiaanse geletruidrager Vincenzo Nibali (Astana) werd vierde op 1:58.

In de strijd om de klassementsplaatsen deed de Fransman Jean-Christophe Péraud (AG2R) een goede zaak. Ondanks een lekke band sprong hij nog over zijn landgenoot Thibaut Pinot (FDJ) naar de tweede plaats, op 7:52 van Nibali. Pinot (FDJ) is derde op 8:24. De Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) - die pas 28ste werd in de tijdrit - valt naast het podium (op 9:55).

Zondag wordt de Tour afgesloten met de traditionele rit richting de Parijse Champs-Elysées, waar de sprinters hun officieuze wereldkampioenschap houden. (Belga/MI)

De Duitser Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step) heeft zaterdag met overmacht de twintigste en voorlaatste etappe in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Hij werkte de individuele tijdrit over 54 kilometer tussen Bergerac en Périgueux af in 1u06:21. De regerende wereldkampioen, die ook de negende etappe in deze Tour op zijn naam schreef, had 1:39 voorsprong op de Nederlander Tom Dumoulin (Giant-Shimano). De Tsjech Jan Barta (NetApp-Endura) werd derde op 1:47. De Italiaanse geletruidrager Vincenzo Nibali (Astana) werd vierde op 1:58. In de strijd om de klassementsplaatsen deed de Fransman Jean-Christophe Péraud (AG2R) een goede zaak. Ondanks een lekke band sprong hij nog over zijn landgenoot Thibaut Pinot (FDJ) naar de tweede plaats, op 7:52 van Nibali. Pinot (FDJ) is derde op 8:24. De Spanjaard Alejandro Valverde (Movistar) - die pas 28ste werd in de tijdrit - valt naast het podium (op 9:55). Zondag wordt de Tour afgesloten met de traditionele rit richting de Parijse Champs-Elysées, waar de sprinters hun officieuze wereldkampioenschap houden. (Belga/MI)