De Duitser Tony Martin fietst de volgende drie seizoenen bij de nieuwe Belgische wielerformatie Omega Pharma-Quick.Step.

Martin (26) komt over van HTC-Highroad, dat eind 2011 wordt opgedoekt. De transfer hing al weken in de lucht en is nu rond.

De Duitse tijdritspecialist won dit jaar onder meer Parijs-Nice en tijdritten in de Tour, de Ronde van het Baskenland en de Dauphiné. Amper drie dagen geleden was hij nog de beste in de 47 km lange rit tegen de chrono in de Ronde van Spanje.

"We zijn heel blij met dit akkoord", zegt Quick.Step-manager Patrick Lefevere. "Martin is een topatleet die momenteel 12e staat in de WorldTour-ranking. Dankzij zijn komst mogen we met andere ambities vooruitkijken naar de tijdritten. Maar ook op andere vlakken heeft hij veel te bieden."

Ook Martin is uiteraard tevreden met de overgang: "Ik ben gelukkig dat ik voor zo'n prestigieuze ploeg mag rijden. Dankzij HTC-Highroad kon ik in een van de beste teams ter wereld groeien als atleet. Nu is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière." (Belga/KVDA)

De Duitser Tony Martin fietst de volgende drie seizoenen bij de nieuwe Belgische wielerformatie Omega Pharma-Quick.Step. Martin (26) komt over van HTC-Highroad, dat eind 2011 wordt opgedoekt. De transfer hing al weken in de lucht en is nu rond. De Duitse tijdritspecialist won dit jaar onder meer Parijs-Nice en tijdritten in de Tour, de Ronde van het Baskenland en de Dauphiné. Amper drie dagen geleden was hij nog de beste in de 47 km lange rit tegen de chrono in de Ronde van Spanje. "We zijn heel blij met dit akkoord", zegt Quick.Step-manager Patrick Lefevere. "Martin is een topatleet die momenteel 12e staat in de WorldTour-ranking. Dankzij zijn komst mogen we met andere ambities vooruitkijken naar de tijdritten. Maar ook op andere vlakken heeft hij veel te bieden." Ook Martin is uiteraard tevreden met de overgang: "Ik ben gelukkig dat ik voor zo'n prestigieuze ploeg mag rijden. Dankzij HTC-Highroad kon ik in een van de beste teams ter wereld groeien als atleet. Nu is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière." (Belga/KVDA)