Tony Martin triomfeert in tijdrit, Froome knap tweede

© AFP

In de eerste individuele tijdrit in de Tour toonde Tony Martin zich de sterkste.

Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step) heeft de eerste tijdrit in de 100e Tour de France gewonnen. De 28-jarige Duitser, wereldkampioen in de discipline, was in de elfde etappe over 33 kilometer van Avranches naar Mont Saint-Michel 12 seconden sneller dan de Britse geletruidrager Christopher Froome.

Thomas De Gendt pakte op 1:01 de derde plaats. De Spanjaarden Alejandro Valverde en Alberto Contador werden op 2:12 en 2:15 dertiende en vijftiende. De Australiër Cadel Evans, de tourwinnaar van 2011, werd pas 21e op 2:30.

Froome (Sky) diepte zijn voorsprong in het klassement dus stevig uit. De 28-jarige Brit heeft nu 3:25 voor op Valverde en 3:37 op de Nederlander Bauke Mollema. Contador is op 3:54 vierde, de Tsjech Roman Kreuziger op 3:57 vijfde. Maxime Monfort, in de tijdrit 25e op 2:33, is met een 19e plaats op 10:16 beste Belg in de stand.

Tiende zege van het seizoen voor MartinVoor Martin is het de tiende zege van het seizoen. Hij won ook tijdritten in de Ronde van de Algarve (2.1), Tirreno-Adriatico (WT), de Ronde van het Baskenland (WT), de Ronde van Romandië (WT), de Ronde van België (2.BC) en het Critérium du Dauphiné (WT), stak in de Ronde van de Algarve en de Ronde van België de eindzege op zak en werd nationaal kampioen tijdrijden. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content