Wielerteam Astana heeft bij de Franse politie klacht ingediend tegen onbekenden. Het team zag tijdens de 14e rit van de Ronde van Frankrijk zijn Kroatische renner Robert Kiserlovski letterlijk en figuurlijk uitvallen met een sleutelbeenbreuk als gevolg van spijkers die onverlaten op de weg hadden gegooid.
Kiserlovski reed in volle afdaling van de Mur de Péquère lek en smakte tegen de grond. Wedstrijdleider Jean-François Pecheux bevestigde dat op zo'n 200 meter van de top van de Pyreneeëncol, die voor het eerst in de geschiedenis van de Tour beklommen werd, nagels waren gestrooid door één of twee toeschouwers. Die werden echter nog niet geïdentificeerd.

"Wij verliezen door de handeling van enkele gekken die spijkers uitstrooiden een renner in de Tour de France", stelde sportdirecteur Guido Bontempi van Astana. "Wij laten het daar niet bij en dienden klacht in bij de Franse politie. Kiserlovski moet door hun domme actie de Tour verlaten met een sleutelbeenbreuk. Hem wacht dus een lange inactiviteit."

"Of wij de zaak financieel op die onverlaten kunnen verhalen is een andere zaak en weggelegd voor juristen. Ik ben alvast blij dat we deze affaire niet zo gelaten hebben".

In de pioniersjaren kreeg de Tour wel vaker met dergelijke incidenten af te rekenen, maar in het moderne wielrennen is het een zeldzaam feit. De laatste keer dat er spijkers op de weg gegooid waren was in 1996. Toen werd vooral de volgkaravaan gehinderd. (Belga/KVDA)

Wielerteam Astana heeft bij de Franse politie klacht ingediend tegen onbekenden. Het team zag tijdens de 14e rit van de Ronde van Frankrijk zijn Kroatische renner Robert Kiserlovski letterlijk en figuurlijk uitvallen met een sleutelbeenbreuk als gevolg van spijkers die onverlaten op de weg hadden gegooid. Kiserlovski reed in volle afdaling van de Mur de Péquère lek en smakte tegen de grond. Wedstrijdleider Jean-François Pecheux bevestigde dat op zo'n 200 meter van de top van de Pyreneeëncol, die voor het eerst in de geschiedenis van de Tour beklommen werd, nagels waren gestrooid door één of twee toeschouwers. Die werden echter nog niet geïdentificeerd. "Wij verliezen door de handeling van enkele gekken die spijkers uitstrooiden een renner in de Tour de France", stelde sportdirecteur Guido Bontempi van Astana. "Wij laten het daar niet bij en dienden klacht in bij de Franse politie. Kiserlovski moet door hun domme actie de Tour verlaten met een sleutelbeenbreuk. Hem wacht dus een lange inactiviteit." "Of wij de zaak financieel op die onverlaten kunnen verhalen is een andere zaak en weggelegd voor juristen. Ik ben alvast blij dat we deze affaire niet zo gelaten hebben". In de pioniersjaren kreeg de Tour wel vaker met dergelijke incidenten af te rekenen, maar in het moderne wielrennen is het een zeldzaam feit. De laatste keer dat er spijkers op de weg gegooid waren was in 1996. Toen werd vooral de volgkaravaan gehinderd. (Belga/KVDA)