De Ronde van Frankrijk zal in 2012 van start gaan met een proloog in de straten van Luik.Dat maakten de provincie Luik en Tourorganisator Amaury Sport Organisation (ASO) vrijdag bekend.

De eerste rit brengt de Tourkaravaan van Luik naar het naburige Seraing. In de tweede etappe wordt er van Wezet naar Doornik gereden. Op 18 november wordt het project officieel voorgesteld in Luik.

Vierde keer
De stad Luik stelde zich drie jaar geleden reeds kandidaat om de Tourstart in 2012 te organiseren.

Het wordt de vierde keer in de Tourgeschiedenis dat een Belgische stad 'Le Grand Départ' mag organiseren. De laatste keer was in 2004, toen het startschot ook in Luik werd gegeven. In 1958 werd de Tour op gang geschoten in Brussel, in 1975 was Charleroi aan de beurt.

De Ronde van Frankrijk zal in 2012 van start gaan met een proloog in de straten van Luik.Dat maakten de provincie Luik en Tourorganisator Amaury Sport Organisation (ASO) vrijdag bekend. De eerste rit brengt de Tourkaravaan van Luik naar het naburige Seraing. In de tweede etappe wordt er van Wezet naar Doornik gereden. Op 18 november wordt het project officieel voorgesteld in Luik. Vierde keer De stad Luik stelde zich drie jaar geleden reeds kandidaat om de Tourstart in 2012 te organiseren. Het wordt de vierde keer in de Tourgeschiedenis dat een Belgische stad 'Le Grand Départ' mag organiseren. De laatste keer was in 2004, toen het startschot ook in Luik werd gegeven. In 1958 werd de Tour op gang geschoten in Brussel, in 1975 was Charleroi aan de beurt.