Na een welgekomen tweede rustdag trekt het peloton van de Tour de France vandaag van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Gap (162,5 kilometer). Philippe Gilbert krijgt mogelijk de kans om in het puntenklassement weer wat dichterbij te sluipen: het parkoers van de 16e etappe moet hem perfect liggen en lijkt zeker voor concurrent Mark Cavendish te lastig.

De weg van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Gap loopt bijna constant gestaag bergop. De top van de enige beklimming in deze overgangsetappe, de Col de Manse (tweede categorie), ligt op 11,5 km van de finish. Daarna volgt de afdaling richting Gap.

De tussenspurt ligt na 117,5 kilometer. Zeker voor Cavendish wordt het niet evident om er daar nog bij te zijn. Bovendien is het ook een sprint bergop.

Gilbert is in het puntenklassement derde, op 71 punten van Cavendish en 34 van José Joaquin Rojas. Bij de tussensprint zijn er 20 punten te verdienen, aan de aankomst 30 punten. Thomas Voeckler (Europcar) start in het geel, Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto) in de bolletjes.

Volg hieronder de 16e etappe van de Tour de France live:

Na een welgekomen tweede rustdag trekt het peloton van de Tour de France vandaag van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Gap (162,5 kilometer). Philippe Gilbert krijgt mogelijk de kans om in het puntenklassement weer wat dichterbij te sluipen: het parkoers van de 16e etappe moet hem perfect liggen en lijkt zeker voor concurrent Mark Cavendish te lastig. De weg van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Gap loopt bijna constant gestaag bergop. De top van de enige beklimming in deze overgangsetappe, de Col de Manse (tweede categorie), ligt op 11,5 km van de finish. Daarna volgt de afdaling richting Gap. De tussenspurt ligt na 117,5 kilometer. Zeker voor Cavendish wordt het niet evident om er daar nog bij te zijn. Bovendien is het ook een sprint bergop. Gilbert is in het puntenklassement derde, op 71 punten van Cavendish en 34 van José Joaquin Rojas. Bij de tussensprint zijn er 20 punten te verdienen, aan de aankomst 30 punten. Thomas Voeckler (Europcar) start in het geel, Jelle Vanendert (Omega Pharma-Lotto) in de bolletjes. Volg hieronder de 16e etappe van de Tour de France live: