ASO en UCI liggen al een tijdje overhoop met elkaar en de Franse organisatie is het niet eens met de hervormingen in de wielersport, die de UCI eerder al aankondigde. Met de opstart van een eigen kalender krijgen de betrokken organisatoren zelf de keuze welke ploegen aan de start mogen verschijnen.

In het huidige systeem zijn de WorldTour-ploegen automatisch verzekerd van startrecht in de belangrijkste koersen. Naast de Ronde van Frankrijk organiseert ASO ook Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, Dauphiné en Vuelta.

"De UCI heeft voor een gesloten systeem gekozen, wij opteren voor een open systeem waarbij het sportieve aspect op de eerste plaats komt", klonk het in de mededeling. (Belga/NS)

ASO en UCI liggen al een tijdje overhoop met elkaar en de Franse organisatie is het niet eens met de hervormingen in de wielersport, die de UCI eerder al aankondigde. Met de opstart van een eigen kalender krijgen de betrokken organisatoren zelf de keuze welke ploegen aan de start mogen verschijnen. In het huidige systeem zijn de WorldTour-ploegen automatisch verzekerd van startrecht in de belangrijkste koersen. Naast de Ronde van Frankrijk organiseert ASO ook Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl, Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, Dauphiné en Vuelta. "De UCI heeft voor een gesloten systeem gekozen, wij opteren voor een open systeem waarbij het sportieve aspect op de eerste plaats komt", klonk het in de mededeling. (Belga/NS)