Na 209 kilometer van Morains-en-Montagne naar de Zwitserse hoofdstad Bern hield de leider in het puntenklassement de Noren Alexander Kristoff en Sondre Holst Enger achter zich. Sep Vanmarcke sprintte naar de zevende stek, Greg Van Avermaet finishte als tiende.

Chris Froome (Sky) behield de gele leiderstrui. De 31-jarige Brit heeft 1:47 voor op de Nederlander Bauke Mollema en 2:45 op zijn landgenoot Adam Yates.

Voor Sagan is het de derde ritzege in deze Tour, de zevende in totaal. De wereldkampioen was ook al de snelste in de tweede en de elfde rit. In 2012 won hij ook drie ritten, in 2013 één. Dit jaar zit hij aan negen zeges, met daarbij de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

Dinsdag krijgen de renners een rustdag. Woensdag blijven ze in Zwitserland voor de eerste Alpenetappe: 184,5 kilometer van Bern naar Finhaut-Emosson, met in de finale een col van eerste en een col buiten categorie. De aankomst ligt op de top van die col buiten categorie (10,4 km, 8,4 procent). (Belga/KVDA)

Na 209 kilometer van Morains-en-Montagne naar de Zwitserse hoofdstad Bern hield de leider in het puntenklassement de Noren Alexander Kristoff en Sondre Holst Enger achter zich. Sep Vanmarcke sprintte naar de zevende stek, Greg Van Avermaet finishte als tiende.Chris Froome (Sky) behield de gele leiderstrui. De 31-jarige Brit heeft 1:47 voor op de Nederlander Bauke Mollema en 2:45 op zijn landgenoot Adam Yates. Voor Sagan is het de derde ritzege in deze Tour, de zevende in totaal. De wereldkampioen was ook al de snelste in de tweede en de elfde rit. In 2012 won hij ook drie ritten, in 2013 één. Dit jaar zit hij aan negen zeges, met daarbij de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. Dinsdag krijgen de renners een rustdag. Woensdag blijven ze in Zwitserland voor de eerste Alpenetappe: 184,5 kilometer van Bern naar Finhaut-Emosson, met in de finale een col van eerste en een col buiten categorie. De aankomst ligt op de top van die col buiten categorie (10,4 km, 8,4 procent). (Belga/KVDA)