De Pool Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) heeft de elfde etappe in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Aan de meet had de luitenant van Alberto Contador een minuut voorsprong op de Ier Daniel Martin (Cannondale-Garmin). De Duitser Emanuel Buchmann (Bora-Argon 18) kwam als derde op 1:28 van de winnaar over de streep. Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) werd knap vierde op 2:08, de Fransman Thomas Voeckler (Europcar) vervolledigde de top vijf.

Chris Froome (Sky) kwam als negende op 5:21 over de streep en blijft ook na de tweede Pyreneeënrit aan de leiding. In de stand heeft hij 2:52 voorsprong op de Amerikaan Tejay van Garderen (BMC). De Italiaan Vincenzo Nibali verloor op de slotklim nog maar eens tijd.

Voor Majka is het de derde ritzege in de Tour in zijn carrière. In de editie van vorig jaar was hij de beste in de veertiende en de zeventiende etappe. In Parijs mocht hij ook als winnaar van het bergklassement op het podium. Vorig jaar was hij in de Ronde van Polen ook goed voor twee ritzeges en de eindzege.

Donderdag wordt de laatste Pyreneeënrit gereden, met start in Lannemezan en aankomst na 195 kilometer op Plateau de Beille (buiten categorie). Onderweg staan er nog twee beklimmingen van eerste categorie (Col de la Core en Port de Lers) en eentje van tweede categorie (Col de Portet-d'Aspet) op het programma. (Belga/TE)

De Pool Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) heeft de elfde etappe in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. Aan de meet had de luitenant van Alberto Contador een minuut voorsprong op de Ier Daniel Martin (Cannondale-Garmin). De Duitser Emanuel Buchmann (Bora-Argon 18) kwam als derde op 1:28 van de winnaar over de streep. Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) werd knap vierde op 2:08, de Fransman Thomas Voeckler (Europcar) vervolledigde de top vijf. Chris Froome (Sky) kwam als negende op 5:21 over de streep en blijft ook na de tweede Pyreneeënrit aan de leiding. In de stand heeft hij 2:52 voorsprong op de Amerikaan Tejay van Garderen (BMC). De Italiaan Vincenzo Nibali verloor op de slotklim nog maar eens tijd. Voor Majka is het de derde ritzege in de Tour in zijn carrière. In de editie van vorig jaar was hij de beste in de veertiende en de zeventiende etappe. In Parijs mocht hij ook als winnaar van het bergklassement op het podium. Vorig jaar was hij in de Ronde van Polen ook goed voor twee ritzeges en de eindzege. Donderdag wordt de laatste Pyreneeënrit gereden, met start in Lannemezan en aankomst na 195 kilometer op Plateau de Beille (buiten categorie). Onderweg staan er nog twee beklimmingen van eerste categorie (Col de la Core en Port de Lers) en eentje van tweede categorie (Col de Portet-d'Aspet) op het programma. (Belga/TE)