Volgens de directeur van de Ronde van Frankrijk nam de UCI een logische beslissing door de conclusies in het USADA-rapport te onderschrijven. Hij benadrukte ook dat, voor de Tourorganisatie, het palmares van de wedstrijd tussen 1999 en 2005 leeg moet blijven. De UCI beslist daar vrijdag over.

"Wij wensen dat er voor die edities geen winnaar is," zei Prudhomme tijdens een persontmoeting in Parijs. "Het is aan de UCI om formeel de knoop door te hakken maar voor ons moet de erelijst blanco blijven."

Ook vindt Prudhomme dat Armstrong al zijn prijzengeld, goed voor miljoenen euro's, moet terugstorten. "Het reglement van de UCI is duidelijk. Als een renner de plaats verliest waaraan een prijs was verbonden, dan moet hij die prijs teruggeven."

Tot slot vindt de Tourbaas dat de UCI lessen moet trekken uit de zaak-Armstrong. "Dit is een globale crisis. Armstrong beroert iedereen, niet alleen de Fransen". (AFP/KVDA)

Volgens de directeur van de Ronde van Frankrijk nam de UCI een logische beslissing door de conclusies in het USADA-rapport te onderschrijven. Hij benadrukte ook dat, voor de Tourorganisatie, het palmares van de wedstrijd tussen 1999 en 2005 leeg moet blijven. De UCI beslist daar vrijdag over. "Wij wensen dat er voor die edities geen winnaar is," zei Prudhomme tijdens een persontmoeting in Parijs. "Het is aan de UCI om formeel de knoop door te hakken maar voor ons moet de erelijst blanco blijven." Ook vindt Prudhomme dat Armstrong al zijn prijzengeld, goed voor miljoenen euro's, moet terugstorten. "Het reglement van de UCI is duidelijk. Als een renner de plaats verliest waaraan een prijs was verbonden, dan moet hij die prijs teruggeven." Tot slot vindt de Tourbaas dat de UCI lessen moet trekken uit de zaak-Armstrong. "Dit is een globale crisis. Armstrong beroert iedereen, niet alleen de Fransen". (AFP/KVDA)