Tourwinnaar Cadel Evans zal komende vrijdag in Sint-Niklaas zijn enig natourcriterium in ons land afwerken. Ook Philippe Gilbert en Jelle Vanendert zullen hun opwachting maken op en rond de grootste markt van België. De inkom is volledig gratis.
"De onderhandelingen om Evans alsnog naar Sint-Niklaas te lokken, liepen tot vanochtend", stelde organisator Jurgen Mettepenningen tijdens de persvoorstelling. "Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd als enig natourcriterium in België de gele trui uit de Tour te verwelkomen."

Met Thomas De Gendt en Greg Van Avermaet lopen er nog onderhandelingen. "Probleem is dat die renners San Sebastian moeten rijden. Ik voorzie voor hen dan ook een speciaal privévliegtuig wat hen onmiddellijk na het criterium kan wegbrengen", zegt Mettepenningen.

Vorig jaar mocht het natourcriterium in Sint-Niklaas 30.000 toeschouwers ontvangen. Mettepenningen: "Dat zouden er nu zelfs een pak meer kunnen zijn. Daarom ook hebben we het parcours ietwat aangepast. De renners maken nu een tochtje rond het stadhuis om dan de Parklaan aan te doen." (Belga/KVDA)

Tourwinnaar Cadel Evans zal komende vrijdag in Sint-Niklaas zijn enig natourcriterium in ons land afwerken. Ook Philippe Gilbert en Jelle Vanendert zullen hun opwachting maken op en rond de grootste markt van België. De inkom is volledig gratis. "De onderhandelingen om Evans alsnog naar Sint-Niklaas te lokken, liepen tot vanochtend", stelde organisator Jurgen Mettepenningen tijdens de persvoorstelling. "Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd als enig natourcriterium in België de gele trui uit de Tour te verwelkomen." Met Thomas De Gendt en Greg Van Avermaet lopen er nog onderhandelingen. "Probleem is dat die renners San Sebastian moeten rijden. Ik voorzie voor hen dan ook een speciaal privévliegtuig wat hen onmiddellijk na het criterium kan wegbrengen", zegt Mettepenningen. Vorig jaar mocht het natourcriterium in Sint-Niklaas 30.000 toeschouwers ontvangen. Mettepenningen: "Dat zouden er nu zelfs een pak meer kunnen zijn. Daarom ook hebben we het parcours ietwat aangepast. De renners maken nu een tochtje rond het stadhuis om dan de Parklaan aan te doen." (Belga/KVDA)