'Al onze renners en staf hebben groen licht gekregen', klinkt het bij Deceuninck - Quick-Step. 'Nu is het wachten op vluchten, al gaat het er hier nog altijd vrij chaotisch aan toe.' Ook bij Lotto Soudal mag iedereen huiswaarts keren, zo werd bevestigd vanuit de ploeg.

Alle renners en stafleden werden de voorbije dagen getest op het coronavirus en moesten in hun hotels in Abu Dhabi verblijven. Officieel gaf organisator RCS zaterdagochtend mee dat de stalen van 167 personen die in quarantaine zaten negatief waren. Het was wachten op de overige resultaten, want naar schatting reizen zo'n 600 personen mee met de wielerkoers.

Die uitslag is nog steeds niet officieel. 'Lokale media stellen zondagochtend dat 450 van de 612 testen negatief waren en dat de resultaten van de 162 anderen binnenkort verwacht worden', zegt de Australische wielerjournaliste Sophie Smith die sinds donderdag zelf vast zit in Abu Dhabi. Het is er volgens haar 'chaos troef'.

'Al onze renners en staf hebben groen licht gekregen', klinkt het bij Deceuninck - Quick-Step. 'Nu is het wachten op vluchten, al gaat het er hier nog altijd vrij chaotisch aan toe.' Ook bij Lotto Soudal mag iedereen huiswaarts keren, zo werd bevestigd vanuit de ploeg.Alle renners en stafleden werden de voorbije dagen getest op het coronavirus en moesten in hun hotels in Abu Dhabi verblijven. Officieel gaf organisator RCS zaterdagochtend mee dat de stalen van 167 personen die in quarantaine zaten negatief waren. Het was wachten op de overige resultaten, want naar schatting reizen zo'n 600 personen mee met de wielerkoers.Die uitslag is nog steeds niet officieel. 'Lokale media stellen zondagochtend dat 450 van de 612 testen negatief waren en dat de resultaten van de 162 anderen binnenkort verwacht worden', zegt de Australische wielerjournaliste Sophie Smith die sinds donderdag zelf vast zit in Abu Dhabi. Het is er volgens haar 'chaos troef'.