Het peloton kreeg 166 kilometer voor de kiezen met een pittige slotklim naar Jebel Hafeet. Die beklimming draaide uit op een tweestrijd tussen Pogacar en Yates. De Sloveen hield met een ultieme versnelling zijn Britse concurrent van de zege. De Colombiaan Sergio Higuita (EF Education-Nippo) maakte het podium vol. Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) eindigde als vijfde.

Woensdag wacht de renners een etappe van 204 kilometer op en rond Al Marjan Island.

Na het afhaken van enkele wedstrijden in januari is de UAE Tour de eerste afspraak op de WorldTour-kalender. Vorig jaar won Adam Yates de rittenkoers na een ingekorte versie wegens het coronavirus.

Het peloton kreeg 166 kilometer voor de kiezen met een pittige slotklim naar Jebel Hafeet. Die beklimming draaide uit op een tweestrijd tussen Pogacar en Yates. De Sloveen hield met een ultieme versnelling zijn Britse concurrent van de zege. De Colombiaan Sergio Higuita (EF Education-Nippo) maakte het podium vol. Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) eindigde als vijfde. Woensdag wacht de renners een etappe van 204 kilometer op en rond Al Marjan Island. Na het afhaken van enkele wedstrijden in januari is de UAE Tour de eerste afspraak op de WorldTour-kalender. Vorig jaar won Adam Yates de rittenkoers na een ingekorte versie wegens het coronavirus.