Enkele ex-ploegmaats van Lance Armstrong beweren dat de UCI twee positieve tests van de Amerikaan hielp wegmoffelen. Het zou gaan om positieve controles tijdens de Tour van 1999 en tijdens de Ronde van Zwitserland van 2001.

Volgens Kathy Lemond, de vrouw van ex-Tourwinnaar Greg Lemond, was er omkoping in het spel om een positieve plas van Lance Armstrong te doen verdwijnen. Lemond zei dat voormalig UCI-voorzitter Hein Verbruggen in 1999 500.000 dollar had gekregen van sponsor Nike om een positieve dopingtest van Armstrong weg te moffelen, informatie die ze had gehoord van een Belgische mecanicien die toen werkte voor US Postal.

McQuaid ontkent dat de UCI Armstrong ooit geholpen heeft bij een dopingcontrole. "Die beschuldigingen zijn vals. De UCI ontkent dan ook formeel", zei hij tijdens de persconferentie in het Zwitserse Genève.

Onder vuur

De UCI-voorzitter benadrukte ook dat hij nog niet aan stoppen denkt, ook al lag de organisatie de laatste tijd zwaar onder vuur.

"Toen ik aantrad in 2005 werd de strijd tegen doping een prioriteit. Dat is het nog steeds. Ik geef toe dat er een dopingcultuur in de sport was, maar daar hebben we de laatste jaren veel aan gedaan." (AFP/Belga/KVDA)

Enkele ex-ploegmaats van Lance Armstrong beweren dat de UCI twee positieve tests van de Amerikaan hielp wegmoffelen. Het zou gaan om positieve controles tijdens de Tour van 1999 en tijdens de Ronde van Zwitserland van 2001. Volgens Kathy Lemond, de vrouw van ex-Tourwinnaar Greg Lemond, was er omkoping in het spel om een positieve plas van Lance Armstrong te doen verdwijnen. Lemond zei dat voormalig UCI-voorzitter Hein Verbruggen in 1999 500.000 dollar had gekregen van sponsor Nike om een positieve dopingtest van Armstrong weg te moffelen, informatie die ze had gehoord van een Belgische mecanicien die toen werkte voor US Postal. McQuaid ontkent dat de UCI Armstrong ooit geholpen heeft bij een dopingcontrole. "Die beschuldigingen zijn vals. De UCI ontkent dan ook formeel", zei hij tijdens de persconferentie in het Zwitserse Genève.Onder vuur De UCI-voorzitter benadrukte ook dat hij nog niet aan stoppen denkt, ook al lag de organisatie de laatste tijd zwaar onder vuur. "Toen ik aantrad in 2005 werd de strijd tegen doping een prioriteit. Dat is het nog steeds. Ik geef toe dat er een dopingcultuur in de sport was, maar daar hebben we de laatste jaren veel aan gedaan." (AFP/Belga/KVDA)