De Internationale Wielerunie UCI gaat bij het Sporttribunaal TAS in beroep tegen de beslissing van de Spaanse wielerbond (RFEC) om Tourwinnaar Alberto Contador vrij te spreken van dopinggebruik. Saxo Bank, het Deense team van Contador, blijft hem steunen. "De beslissing komt er na een diepgaande studie van het van de RFEC gekregen dossier," meldt de UCI in een persbericht.

Clenbuterol
In de urine van Contador werden tijdens de Tour 2010 minieme sporen van het verboden product clenbuterol gevonden.

De RFEC legde de drievoudige Tourwinnaar, die steeds zijn onschuld staande hield en de positieve test weet aan het eten van een besmet stuk vlees, aanvankelijk een schorsing van een jaar op, maar trok die op 15 februari weer in. De UCI had tot en met donderdag de tijd om beroep in te dienen.

Steun
Contador rijdt momenteel de Ronde van Catalonië, en is daar leider na drie gereden etappes.

Saxo Bank laat in een persbericht weten dat het zijn kopman blijft steunen tijdens het beroep. Ploegleider Bjarne Riis: "Contador is in eerste aanleg vrijgesproken, bijgevolg is hij onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik hoop dat er zo snel mogelijk een definitieve beslissing komt.

"We blijven een ploeg die volledig tegen bedrog, inclusief doping, gekant is," aldus Riis. "Maar we zijn ook een correcte ploeg. We moeten het onderscheid maken tussen kwaad opzet en een ongeluk in dit geval."

(Belga/KVDA)

De Internationale Wielerunie UCI gaat bij het Sporttribunaal TAS in beroep tegen de beslissing van de Spaanse wielerbond (RFEC) om Tourwinnaar Alberto Contador vrij te spreken van dopinggebruik. Saxo Bank, het Deense team van Contador, blijft hem steunen. "De beslissing komt er na een diepgaande studie van het van de RFEC gekregen dossier," meldt de UCI in een persbericht. Clenbuterol In de urine van Contador werden tijdens de Tour 2010 minieme sporen van het verboden product clenbuterol gevonden. De RFEC legde de drievoudige Tourwinnaar, die steeds zijn onschuld staande hield en de positieve test weet aan het eten van een besmet stuk vlees, aanvankelijk een schorsing van een jaar op, maar trok die op 15 februari weer in. De UCI had tot en met donderdag de tijd om beroep in te dienen. Steun Contador rijdt momenteel de Ronde van Catalonië, en is daar leider na drie gereden etappes. Saxo Bank laat in een persbericht weten dat het zijn kopman blijft steunen tijdens het beroep. Ploegleider Bjarne Riis: "Contador is in eerste aanleg vrijgesproken, bijgevolg is hij onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik hoop dat er zo snel mogelijk een definitieve beslissing komt. "We blijven een ploeg die volledig tegen bedrog, inclusief doping, gekant is," aldus Riis. "Maar we zijn ook een correcte ploeg. We moeten het onderscheid maken tussen kwaad opzet en een ongeluk in dit geval." (Belga/KVDA)