De UCI liet in een brief aan de vijftig aangesloten Afrikaanse landen duidelijk verstaan te hopen op een WK in 2025 in Afrika. Het wil zo haar groei in Afrika bestendigen. De deadline om het biddingsdossier in te dienen is september 2019.

'De organisatie van het WK wielrennen in 2025 in Afrika zou een significante stap voorwaarts zijn in de populariteit van onze sport', benadrukte UCI-voorzitter David Lappartient. 'Het is een kans voor fans om de beste renners ter wereld aan het werk te zien. Ik nodig de Afrikaanse bonden dan ook uitdrukkelijk uit om, in samenwerking met de gaststeden, een dossier in te dienen. De UCI zou graag zien hoe Afrika haar passie voor het wielrennen toont. We kunnen niet wachten om er de events te zien plaatsvinden.'

Dit jaar vindt het WK plaats in het Oostenrijkse Innsbruck. In 2019 zal Harrogate het WK hosten. Antwerpen en Leuven mikken op een gezamenlijke organisatie in 2021, exact 100 jaar na het allereerste WK.

De UCI liet in een brief aan de vijftig aangesloten Afrikaanse landen duidelijk verstaan te hopen op een WK in 2025 in Afrika. Het wil zo haar groei in Afrika bestendigen. De deadline om het biddingsdossier in te dienen is september 2019. 'De organisatie van het WK wielrennen in 2025 in Afrika zou een significante stap voorwaarts zijn in de populariteit van onze sport', benadrukte UCI-voorzitter David Lappartient. 'Het is een kans voor fans om de beste renners ter wereld aan het werk te zien. Ik nodig de Afrikaanse bonden dan ook uitdrukkelijk uit om, in samenwerking met de gaststeden, een dossier in te dienen. De UCI zou graag zien hoe Afrika haar passie voor het wielrennen toont. We kunnen niet wachten om er de events te zien plaatsvinden.' Dit jaar vindt het WK plaats in het Oostenrijkse Innsbruck. In 2019 zal Harrogate het WK hosten. Antwerpen en Leuven mikken op een gezamenlijke organisatie in 2021, exact 100 jaar na het allereerste WK.