Dat bevestigt de wielerploeg dinsdag op zijn website.

Sagan moest deze zomer de Tour verlaten na afloop van de vierde etappe. Volgens de wedstrijdjury had de wereldkampioen met een gevaarlijk elleboogmanoeuvre Mark Cavendish ten val gebracht in de massasprint. 'Cav' brak bij die val zijn schouderblad en was lang buiten strijd. Voor de 27-jarige Slovaak, die zijn zinnen had gezet op een zesde groene trui, was de uitsluiting een bittere pil om te slikken. Sagan en zijn team vochten met een spoedprocedure bij het TAS de uitsluiting aan, maar vingen daar toen bot.

Vandaag zou de zaak ten gronde worden behandeld in Lausanne maar dat gaat dus niet door. Bora-Hansgrohe legt uit dat, na onder meer het bekijken van nieuw beeldmateriaal, alle partijen overeen zijn gekomen dat de valpartij een 'ongelukkig en onbedoeld wedstrijdincident was' en de UCI-juryleden 'gezien de omstandigheden' de toen voor hen best mogelijke beslissing hebben genomen.

Volgens UCI-voorzitter David Lappartient bewijst de zaak 'hoe belangrijk en moeilijk het werk van UCI-commissarissen is'.

Videoassistentie

Hij kondigt aan dat de UCI vanaf volgend seizoen tijdens de belangrijkste WorldTourwedstrijden een 'assistent-commissaris met speciale video-expertise' wil toevoegen aan het vaste panel wedstrijdcommissarissen.

Peter Sagan laat weten dat 'het verleden al vergeten is'. 'Het draait allemaal om het verbeteren van de sport', aldus de drievoudig wereldkampioen. 'Ik ben blij dat wat mij is overkomen in Vettel aantoont hoe moeilijk de taak van de UCI-commissarissen is en de UCI nu erkent dat er meer nodig is om hun werk te vergemakkelijken.'

Dat bevestigt de wielerploeg dinsdag op zijn website.Sagan moest deze zomer de Tour verlaten na afloop van de vierde etappe. Volgens de wedstrijdjury had de wereldkampioen met een gevaarlijk elleboogmanoeuvre Mark Cavendish ten val gebracht in de massasprint. 'Cav' brak bij die val zijn schouderblad en was lang buiten strijd. Voor de 27-jarige Slovaak, die zijn zinnen had gezet op een zesde groene trui, was de uitsluiting een bittere pil om te slikken. Sagan en zijn team vochten met een spoedprocedure bij het TAS de uitsluiting aan, maar vingen daar toen bot. Vandaag zou de zaak ten gronde worden behandeld in Lausanne maar dat gaat dus niet door. Bora-Hansgrohe legt uit dat, na onder meer het bekijken van nieuw beeldmateriaal, alle partijen overeen zijn gekomen dat de valpartij een 'ongelukkig en onbedoeld wedstrijdincident was' en de UCI-juryleden 'gezien de omstandigheden' de toen voor hen best mogelijke beslissing hebben genomen. Volgens UCI-voorzitter David Lappartient bewijst de zaak 'hoe belangrijk en moeilijk het werk van UCI-commissarissen is'. Hij kondigt aan dat de UCI vanaf volgend seizoen tijdens de belangrijkste WorldTourwedstrijden een 'assistent-commissaris met speciale video-expertise' wil toevoegen aan het vaste panel wedstrijdcommissarissen. Peter Sagan laat weten dat 'het verleden al vergeten is'. 'Het draait allemaal om het verbeteren van de sport', aldus de drievoudig wereldkampioen. 'Ik ben blij dat wat mij is overkomen in Vettel aantoont hoe moeilijk de taak van de UCI-commissarissen is en de UCI nu erkent dat er meer nodig is om hun werk te vergemakkelijken.'