Wielerploeg Vacansoleil-DCM is een eigen onderzoek gestart naar de geruchten over dopinggebruik door Riccardo Riccò. Afhankelijk daarvan onderneemt het team verdere stappen tegen de 27-jarige Italiaan. Riccò werd zondag met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis van Pavullo. Volgens de Italiaanse media heeft de renner aan de artsen toegegeven dat hij een bloedtransfusie heeft uitgevoerd.

"Wij hebben ook alleen maar de geruchten gehoord'', stelde teammanager Daan Luijkx dinsdagavond aan Belga. Als ze kloppen, wordt Riccò op staande voet ontslagen."

Schorsing

Riccò zat eerder een schorsing van 20 maanden uit nadat hij in de Tour de France van 2008 betrapt was op het verboden product CERA. Sinds september 2010 rijdt de Italiaan voor Vacansoleil.

"Wij wilden hem nog een kans bieden," aldus Luijkx. Een allerlaatste mogelijkheid want iedereen wist dat bij herhaling zijn carrière sowieso voorbij zou zijn."

Als Riccò zich opnieuw dopeerde, komt hij er niet zomaar vanaf met een ontslag. "In zijn contract was een clausule opgenomen waarin staat dat, wanneer hij nog eens betrapt zou worden op dopinggebruik, hem er een fikse boete wacht omdat hij daarmee de naam van Vacansoleil in diskrediet brengt", verduidelijkte Luijkx.

Wielerploeg Vacansoleil-DCM is een eigen onderzoek gestart naar de geruchten over dopinggebruik door Riccardo Riccò. Afhankelijk daarvan onderneemt het team verdere stappen tegen de 27-jarige Italiaan. Riccò werd zondag met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis van Pavullo. Volgens de Italiaanse media heeft de renner aan de artsen toegegeven dat hij een bloedtransfusie heeft uitgevoerd. "Wij hebben ook alleen maar de geruchten gehoord'', stelde teammanager Daan Luijkx dinsdagavond aan Belga. Als ze kloppen, wordt Riccò op staande voet ontslagen." Schorsing Riccò zat eerder een schorsing van 20 maanden uit nadat hij in de Tour de France van 2008 betrapt was op het verboden product CERA. Sinds september 2010 rijdt de Italiaan voor Vacansoleil. "Wij wilden hem nog een kans bieden," aldus Luijkx. Een allerlaatste mogelijkheid want iedereen wist dat bij herhaling zijn carrière sowieso voorbij zou zijn." Als Riccò zich opnieuw dopeerde, komt hij er niet zomaar vanaf met een ontslag. "In zijn contract was een clausule opgenomen waarin staat dat, wanneer hij nog eens betrapt zou worden op dopinggebruik, hem er een fikse boete wacht omdat hij daarmee de naam van Vacansoleil in diskrediet brengt", verduidelijkte Luijkx.