Wout van Aert is de winnaar van de Flandrien 2019. De 25-jarige renner van Jumbo-Visma mocht dinsdag in het Kursaal Oostende de trofee voor de eerste keer in ontvangst nemen. Van Aert haalde het met 506 punten heel erg nipt voor Remco Evenepoel, die slechts één punt minder achter zijn naam kreeg. Philippe Gilbert werd derde met 481 punten, voor Thomas De Gendt (304) en Victor Campenaerts (289).

De vicewereldkampioen veldrijden boekte dit jaar als Tourdebutant meteen een etappezege in de Ronde van Frankrijk. Van Aert sprintte verder naar een ritzege in de Dauphiné, waar hij ook de tijdrit won. Hij kroonde zich nog tot Belgisch kampioen tijdrijden en werd tweede in de E3 Harelbeke, derde in Strade Bianche en zesde in Milaan-Sanremo.

Op het 17e Gala van de Flandrien ging de Flandrienne-trofee naar Sofie De Vuyst (Parkhotel Valkenburg), die in 2019 de Brabantse Pijl won en tweede werd in La Classique Morbihan en de Flanders Ladies Classic. Yvonne Reynders, zelf vier keer wereldkampioene, overhandigde de trofee aan De Vuyst, die Sanne Cant opvolgt.

Victor Campenaerts (Lotto Soudal) ontving de Trofee Patrick Sercu, die de beste renner op de baan, in het veld, in de BMX of het mountainbiken bekroont. In april verbeterde Campenaerts in Mexico het werelduurrecord van Bradley Wiggins. Het Nieuwsblad wou met deze nieuwe prijs de dit jaar overleden olympische kampioen en veelvuldig zesdaagsewinnaar Patrick ­Sercu eren.

Dries Devenyns (Deceuninck-Quick Step) werd verkozen tot Beste Ploegmaat. Het mooiste wielermoment van het jaar, de zogenaamde Vonk, is de indrukwekkende solo waarmee Thomas De Gendt de achtste rit in de Tour won.

De beste buitenlandse renner was volgens de wielerredactie van Het Nieuwsblad de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), hij is de Internationale Flandrien van 2019.

Bij de jongeren, tot slot, vielen Ilan Van Wilder (beloften), Julie De Wilde (junioren) en Dries Verstappen (nieuwelingen) in de prijzen.

Wout van Aert is de winnaar van de Flandrien 2019. De 25-jarige renner van Jumbo-Visma mocht dinsdag in het Kursaal Oostende de trofee voor de eerste keer in ontvangst nemen. Van Aert haalde het met 506 punten heel erg nipt voor Remco Evenepoel, die slechts één punt minder achter zijn naam kreeg. Philippe Gilbert werd derde met 481 punten, voor Thomas De Gendt (304) en Victor Campenaerts (289).De vicewereldkampioen veldrijden boekte dit jaar als Tourdebutant meteen een etappezege in de Ronde van Frankrijk. Van Aert sprintte verder naar een ritzege in de Dauphiné, waar hij ook de tijdrit won. Hij kroonde zich nog tot Belgisch kampioen tijdrijden en werd tweede in de E3 Harelbeke, derde in Strade Bianche en zesde in Milaan-Sanremo.Op het 17e Gala van de Flandrien ging de Flandrienne-trofee naar Sofie De Vuyst (Parkhotel Valkenburg), die in 2019 de Brabantse Pijl won en tweede werd in La Classique Morbihan en de Flanders Ladies Classic. Yvonne Reynders, zelf vier keer wereldkampioene, overhandigde de trofee aan De Vuyst, die Sanne Cant opvolgt.Victor Campenaerts (Lotto Soudal) ontving de Trofee Patrick Sercu, die de beste renner op de baan, in het veld, in de BMX of het mountainbiken bekroont. In april verbeterde Campenaerts in Mexico het werelduurrecord van Bradley Wiggins. Het Nieuwsblad wou met deze nieuwe prijs de dit jaar overleden olympische kampioen en veelvuldig zesdaagsewinnaar Patrick ­Sercu eren.Dries Devenyns (Deceuninck-Quick Step) werd verkozen tot Beste Ploegmaat. Het mooiste wielermoment van het jaar, de zogenaamde Vonk, is de indrukwekkende solo waarmee Thomas De Gendt de achtste rit in de Tour won.De beste buitenlandse renner was volgens de wielerredactie van Het Nieuwsblad de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step), hij is de Internationale Flandrien van 2019.Bij de jongeren, tot slot, vielen Ilan Van Wilder (beloften), Julie De Wilde (junioren) en Dries Verstappen (nieuwelingen) in de prijzen.