Met zijn indrukwekkende richting ritwinst en geel in de Tour solliciteert Greg Van Avermaet ook nadrukkelijk voor een olympisch ticket. Net als in Le Lioran woensdag denkt hij ook in de Rio de Janeiro hoge ogen te kunnen gooien. Maar dan moet hij door bondscoach Kevin De Weerdt eerst wel verkozen worden boven ploegmaat en Belgisch kampioen Philippe Gilbert.

'Ik vind het jammer dat we tegen elkaar uitgespeeld worden', zegt de BMC-renner. 'Ik denk dat we allebei sterke renners zijn en we allebei de selectie verdienen. Het moet niet één van de twee zijn. Samen maken we ook een kans.'

Slechts vijf renners mogen naar Rio. 'Als klassieke renners zijn Phil en ik niet de beste klimmers, maar in een eendagskoers bergop kunnen we allebei ver geraken. Zeker op de op de Olympische Spelen waar we een open koers mogen verwachten met de kleine ploegen.' (Belga/JF)

Met zijn indrukwekkende richting ritwinst en geel in de Tour solliciteert Greg Van Avermaet ook nadrukkelijk voor een olympisch ticket. Net als in Le Lioran woensdag denkt hij ook in de Rio de Janeiro hoge ogen te kunnen gooien. Maar dan moet hij door bondscoach Kevin De Weerdt eerst wel verkozen worden boven ploegmaat en Belgisch kampioen Philippe Gilbert.'Ik vind het jammer dat we tegen elkaar uitgespeeld worden', zegt de BMC-renner. 'Ik denk dat we allebei sterke renners zijn en we allebei de selectie verdienen. Het moet niet één van de twee zijn. Samen maken we ook een kans.'Slechts vijf renners mogen naar Rio. 'Als klassieke renners zijn Phil en ik niet de beste klimmers, maar in een eendagskoers bergop kunnen we allebei ver geraken. Zeker op de op de Olympische Spelen waar we een open koers mogen verwachten met de kleine ploegen.' (Belga/JF)